Οι εργάτες του Δημαρχείου της Πάτρας ΦΩΤΟ
Η επιγραφή στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, στο πρώην Αρσάκειο.
Αυτές τις μέρες, που το νέο Δημαρχείο της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του στους παλιούς χρήστες του, αλλά και στους δημότες της πόλης, πολύς κόσμος έχει έρθει σε επαφή με τις εκθέσεις που κοσμούν τους χώρους του, όπου καταγράφεται η ιστορία του κτηρίου, σε συνάρτηση με την ιστορία της Πάτρας.
Ιδιαίτερη εντύπωση και θετικά σχόλια απέσπασε η απόδοση τιμής στους δημιουργούς του Δημαρχείου, που βρίσκεται σε μια από τις εισόδους του, στο ισόγειο.
Δεν πρόκειται για μια συνήθη πλακέτα, με το γνωστό «επί Δημαρχίας…». Ούτε για μια αναφορά στα πολιτικά πρόσωπα και σε όσους κατείχαν θέσεις ευθύνης το διάστημα που ξεκίνησε, που έγιναν οι εργασίες και που ολοκληρώθηκε το Αρσάκειο.
Αντίθετα, στην επιγραφή αναφέρονται τα εξής:
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Δημιούργημα των εργατών του χεριού και του πνεύματος
Τιμή στον Άγνωστο Εργάτη του χεριού και του πνεύματος, τον δημιουργό όλων των ανθρώπινων αγαθών. Αυτός ο «άγνωστος», είναι πολύ γνωστός, είναι όλοι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν αρχικά για να οικοδομηθεί το κτήριο τη δεκαετία του 1930 και από το 2016 για να ανακατασκευαστεί προκειμένου να στεγάσει το Δημαρχείο της πόλης μας. Τους αξίζει ιδιαίτερη τιμή, γι’ αυτό το κόσμημα αλλά και εκατοντάδες άλλα. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, τη πόλης μας και όχι μόνο, αποδεικνύουν στην πράξη πώς δένεται το ατσάλι της ζωής.
Επιβεβαιώνουν αυτό που έγραψε ο Κωστής Παλαμάς: «…Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ιδρώτα μας ζυμώνουμε του κόσμου το ψωμί πιο δυνατά κι απ΄ τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας και μ’ όλο το αλυσόδεμα, σκάφτουν κι η γη πλουτεί…».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΑΣΕΠ: Οδηγίες για την επεξεργασία του Μητρώου και την ορθή καταχώριση δικαιολογητικών
Βραδιά Θεάτρου Σκιών με τον «Καραγκιόζη» στο Οινοκάστρο ΦΩΤΟ
Απατεώνες βάζουν στο στόχο παιδιά στο Roblox με δήθεν δωρεάν Robux και κλέβουν κωδικούς
Κληρονομιά χωρίς διαθήκη: ποιος παίρνει τι με τον νέο νόμο 5303/2026
Στο πόλο γυναικών τιμήθηκαν διεθνείς αθλήτριες ΦΩΤΟ
