«Οι μύτες το ’σκασαν» και πήγαν… στην Κρήνη: Μια παράσταση με μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό
Με χιούμορ και φαντασία, η παιδική παράσταση «Οι μύτες το ’σκασαν» ανέβηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, μεταφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μηνύματα για τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη χαρά της ζωής.
Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, η θεατρική παραγωγή «Οι μύτες το ’σκασαν» φιλοξενήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, συνεχίζοντας την πορεία της με στόχο να προωθήσει έναν υγιή τρόπο ζωής μέσα από τον πολιτισμό.
Η παράσταση, που παρουσιάστηκε από τον Σύλλογο Ανάδειξης Πολιτισμικής Κληρονομιάς Κρήνης «Ο Άγιος Αθανάσιος» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, απευθύνθηκε σε κοινό από 2 ετών και άνω. Με χιούμορ, ζωντανή δράση και φαντασία, ανέδειξε θέματα όπως η αξία της διαφορετικότητας, η εκτίμηση της ζωής και η σημασία της αποδοχής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Το σενάριο υπογράφει η συγγραφέας παραμυθιών Άννα Δενδρινού, ενώ η διασκευή και η σκηνοθεσία ανήκουν στην εκπαιδευτικό–σκηνοθέτη Αθηνά Καλλιμάνη–Γεωργιτσοπούλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυφωνικής.
Μετά την παράσταση, ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά, εμπνευσμένο από τις «Μύτες», αλλά και με αναφορές σε μια νέα θεατρική παραγωγή που ετοιμάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Πολυφωνικής. Η επόμενη δουλειά επικεντρώνεται στον σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ίδια την πόλη όπου ζούμε, φέρνοντας στο επίκεντρο την καθημερινότητα μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία.

Στην κιθάρα συνόδευσε ζωντανά ο Παναγιώτης Αθανασακόπουλος, ενώ τις μάσκες της παράστασης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ράπτης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Η μυστηριώδης εφαρμογή που εμφανίστηκε σε εκατομμύρια Android τι πραγματικά κάνει
Θρησκευτική κατάνυξη στο Σπήλαιο της Παναγίας Κάτω Δροσιάς ΦΩΤΟ
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Samsung ετοιμάζει επαναστατική οθόνη για το S27 που «επισκευάζει» μόνο του τις γρατζουνιές
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναιγιαλείου
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Το Netflix ετοιμάζεται να γίνει «super app» τι αλλάζει για τους συνδρομητές
