«Ολύμπια» υπομονή σήμερα για τους οδηγούς στην Πατρών – Κορίνθου – Συλλαλητήριο και αποκλεισμός στο Αίγιο

Το Αίγιο σήμερα κατεβάζει ρολά. Πλατιά συμμετοχή σε συλλλαλητήριο και μπλόκο των εθνικών οδών. Στον Κόμβο Μεγανίτη, θα γίνει στη 1 το μεσημέρι ο ωριαίος συμβολικός αποκλεισμός της Νέας και Παλαιάς Εθνικής Οδού,

 

«Ολύμπια» υπομονή σήμερα για τους οδηγούς στην Πατρών - Κορίνθου - Συλλαλητήριο και αποκλεισμός στο Αίγιο

Μετά από μία περίπου δεκαετία, κάτοικοι και φορείς της Αιγιάλειας, ξαναβγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να προασπίσουν την έδρα του Πανεπιστημιακού Παραρτήματος στο Αίγιο, στο οποίο ο Δήμος έχει επενδύσει -από χρόνια- παραχωρώντας για κτιριακές του εγκαταστάσεις το «φιλέτο» της παλιάς Χαρτοποιίας, αλλά και η κοινωνία σε πολλούς τομείς ως μοχλό ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Η έλλειψη ανταπόκρισης για διάλογο με επιχειρήματα, αρχικά από την πρυτανική αρχή της Πάτρας και κυρίως από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώθησε τον Δήμο και 30 περίπου σωματεία και Συλλόγους της περιοχής, να προχωρήσουν σήμερα σε μεγάλη κινητοποίηση, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που θα κάνει τους αρμόδιους ν’ ακούσουν το λογικό αίτημα, για παραμονή του εναπομείναντος τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, στα 30 χλμ. από την πανεπιστημιούπολη του Ρίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή -όπως έλεγαν μέλη της στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας »- εκτιμά ότι «η Αιγιάλεια φθίνει επικίνδυνα και η ανάδειξη του θέματος σε πανελλαδικό επίπεδο, ίσως η μόνη λύση κάτι ν’ αλλάξει».

Κατηγορούν τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι εδώ και πολλούς μήνες «δεν μπορούν να κλείσουν ούτε ένα ραντεβού με την Κεραμέως και έτσι εκθέτουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», κάνοντας ευθέως λόγο για «ανεπάρκεια», ωστόσο τους περιμένουν σήμερα στο συλλαλητήριο, όπου το κλίμα γι΄αυτούς θα είναι, εκ των πραγμάτων, βαρύ.

Η σημερινή πάνδημη διαμαρτυρία, στον κόμβο Μεγανίτη, από τους συνδιοργανωτές χαρακτηρίζεται στην «ΠτΔ» ως «η αρχή ενός τσουνάμι που έρχεται», αφού φαίνεται πως ήδη έχει προαποφασιστεί η πραγματοποίηση δύο ακόμα συλλαλητηρίων. Ενα για την ενίσχυση και ανάπτυξη της κρατικής Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων Αιγίου και ένα ακόμα για το Σταφιδικό ζήτημα και την ανάγκη στήριξης των παραγωγών και της ιστορικής καλλιέργειας.

Στηρίζουν – συμμετέχουν στη σημερινή διαμαρτυρία

Στη σημερινή κινητοποίηση, υπέρ της παραμονής του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, συμμετέχουν, μαζικά, επιστημονικοί, παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, με μοναδικό ν’ ακυρώσουν τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και του υπουργείου Παιδείας που θέλουν το κλείσιμο του τμήματος στην έδρα της Αιγιάλειας και τη μεταφορά του στην έδρα του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο Ρίο.

Στον Κόμβο Μεγανίτη, θα γίνει στη 1 το μεσημέρι ο ωριαίος συμβολικός αποκλεισμός της Νέας και Παλαιάς Εθνικής Οδού, ενώ από εξέδρα που θα έχει στηθεί στην ΠΕΟ θ’ ακολουθήσουν ομιλίες και χαιρετισμοί, από Δήμο, Περιφέρεια, πολιτικούς, κόμματα και εκπροσώπους φορέων.

Στους κατοίκους δίδεται η δυνατότητα δωρεάν μετάβασης εκεί, με Αστικό ΚΤΕΛ, στις 12.30μμ από την αφετηρία της οδού Ταξιαρχών και από τις στάσεις επιβίβαση σε: Τρίγωνη πλατεία, Αιγιαλέως και Ρ. Φεραίου, φανάρια Σολωμού και Μητροπόλεως. Ακόμα, με Ταξί από την πιάτσα της Αιγιαλέως, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Ο Δήμος Αιγιάλειας έχει καλέσει στις 12μ. όλο το δημοτικό συμβούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, προκειμένου σύσσωμο να μεταβεί στο σημείο του συλλαλητηρίου

Η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση κάλεσε όλους στη Γέφυρα Μεγανίτη.

Ο Εμπορικός – Επιχειρηματικός Σύλλογος κάλεσε τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους από 12:30μ.μ. μέχρι 5μ.μ. και να μεταβούν στη διαμαρτυρία.

Ο Σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων – Μοτοσικλετών συμμετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο, με τα συνεργεία κλειστά από 12.30μ.μ. έως 3μ.μ. «Οχι άλλο στην εξαθλίωση. Δεν είμαστε πιόνια της Πάτρας» είναι το σύνθημά του.

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, παράλληλα με την απεργία – άρνηση στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων συμμετέχει στην κινητοποίηση. «Χρειάζεται να είμαστε όλοι εκεί για να ενισχύσουμε την προσπάθεια της πόλης» δήλωσε η πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο , δίνοντας δυναμικό παρών. Σημείο συνάντησης θα ‘ναι στα φανάρια της Σολωμού & Μητροπόλεως, στις 12.15.

Ο Αγροτικός Σύλλογος – το Σωματείο Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου θέλουν να λειτουργεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας, καλύπτοντας ανάγκες της κοινωνίας και θα στηρίξει αυτό να γίνει, με όλα τα απαραίτητα μέσα και το δυναμικό. «Για να μπορούν οι νέοι που θέλουν να σπουδάσουν, ν’ αποκτήσουν εφόδια, άμεση και πλήρη πρόσβαση στο αντίστοιχο επάγγελμα» δηλώνουν, καταδικάζοντας την κυβέρνηση, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, γιατί βλέπουν τους φοιτητές στην τσέπη ως πελάτες, μη σχεδιάζοντας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

H Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλείας, θεωρεί ότι αποτελεί πλήγμα για τον πολιτισμό της πόλη η αποχώρηση της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο. Στηρίζει και συμμετέχει στην αντίδραση του Δήμου και φορέων και καλεί τα μέλη της αλλά και ενεργά πολιτιστικά σωματεία δήμου μας, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί τα μέλη του και όλους τους Αιγιαλείς να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας. «Στην πόλη που στήριξε το ΤΕΙ και ΑΕΙ, με κάθε τρόπο, τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους που στήριξαν ανταποδίδοντας τον σεβασμό και την αγάπη, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε ως αντίδραση, απέναντι στην κριτική που θα δεχτούμε από τις επόμενες γενιές» σημειώνει ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Δεκαπενθήμεο αιμοδοσίας έως Κυριακή 12/12 από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς
Παράσυρση άνδρα από εμπορική αμαξοστοιχία
Κορονοϊός: 1 στα 4 κρούσματα σε παιδί - Πάνω από 10.000 μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα
Πάτρα: Στα «κόκκινα» φωταγωγήθηκε το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» - ΦΩΤΟ