Όσκαρ Πιστόριους: Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκισης

Aπορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Όσκαρ Πιστόριους: Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκισης

Ο πρώην Ολυμπιονίκης δρομέας Όσκαρ Πιστόριους δεν αποφυλακίζεται υπό όρους, αφού αποφασίστηκε ότι δεν έχει εκτίσει την «ελάχιστη περίοδο κράτησης» που απαιτείται για να αποφυλακιστεί μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013.

Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ένας καταδικασμένος, μπορεί να αποφυλακισθεί υπό όρους μόλις παρέλθει το ήμισυ της ποινής του και ο  Πιστόριους, που αρχικά είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση και μετά την έφεση σε 13 χρόνια και 5 μήνες, δικαιούται από τον Ιούλιο του 2021 να επωφεληθεί από προσαρμογή της ποινής του. Η αίτησή του ωστόσο απορρίφθηκε και θα παραμένει στη φυλακή.

«Δεν ξέρω με ποιους λόγους απορρίφθηκε το αίτημα, ενημερωθήκαμε μόνο ότι είχε απορριφθεί και ότι θα επανεξεταζόταν σε ένα χρόνο», είπε η Τάνια Κοέν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ακρόαση ενώπιον ειδικής επιτροπής και ήταν προγραμαμτισμένη η ενημέρωση των δικηγόρων των δύο μερών.

Η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε ότι ο Πιστόριους λόγω λανθασμένου υπολογισμού, δεν έχει εκτίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο για να αποφυλακιστεί.

Τώρα θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για αποφυλάκιση τον Αύγουστο του 2024.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ