Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Υπερεφημέρευση καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

H καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

υπερεφημέρευση,νοσοκομείο,γιατρών,Αγλαΐα Κυριακού

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν υπερεφημέρευση που ξεπερνά τα όρια ασφαλείας των ασθενών, καταγγέλλουν για το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως υποστηρίζει σε καταγγελία της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο αν. διοικητής κ. Α. Τόσκας και ο διοικητής κ. Ε. Παπασσάβας εξακολουθούν να παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία περί ανωτάτου ορίου εργασίας των γιατρών.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, μάλιστα, εκτός από την νομοθεσία, επίσης παραβιάζουν τις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και τις αναφορές τόσο της επιστημονικής υπεύθυνης του Αναισθησιολογικού Τμήματος όσο και των υπόλοιπων γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

«Εξακολουθούν να υποκρίνονται, δήθεν άγνοια νόμων, κάνοντας πως δήθεν δεν ξέρουν πως με τον νόμο 4498/2017 έχει καταργηθεί κάθε προηγούμενη σχετική νομοθεσία όπως π.χ. η νομοθεσία του 2014 που δεν διστάζουν να επικαλούνται ψευδόμενοι συνειδητά σε επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα. Εξακολουθούν να επιδίδουν στους Αναισθησιολόγους έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς».

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει πως είχε έγκαιρα ενημερώσει την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήδη από 2/5/24, για αυτές τις αυταρχικές και έκνομες ενέργειες των κκ Τόσκα και Παπασσάβα.
«Αφού αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες συνεχίζονται και κλιμακώνονται επί 10 ημέρες έκτοτε, θεωρούμε αυτονόητο πως ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και ο υπουργός Υγείας αναλαμβάνουν ακέραιες τις πολιτικές και νομικές ευθύνες», τονίζουν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν την ακύρωση των παρανομιών και την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του «Αγλαΐα Κυριακού».

«Επαναλαμβάνουμε πως στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο», καταλήγουν.

Πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα – Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;»

Βραυρώνα: Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια

Σχολεία: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα, αυστηρά μέτρα για τα κινητά,πότε προβλέπεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στα voucher διακοπών

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop