Παιδοψυχιατρική Πάτρας – Φίλιππος Γουρζής: Ανοίγει χωρίς πρόοδο

Με την επιστροφή μιας ακόμα γιατρού από την αναρρωτική της άδεια, σήμερα η Κλινική είναι σε θέση να δεχτεί περιστατικά για νοσηλεία.

Παιδοψυχιατρική Πάτρας - Φίλιππος Γουρζής: Ανοίγει χωρίς πρόοδο

Ανοίγουν σήμερα οι πόρτες της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου για τη νοσηλεία παιδιών. Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οριστικά οι λειτουργικές αρρυθμίες της, ώστε να μην μείνουν ξανά τα παιδιά, με ψυχιατρικά προβλήματα, θεραπευτικά ακάλυπτα.

Οπως είχε ανακοινώσει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, χθες πήγε στην Κλινική ο καθηγητής, Φίλιππος Γουρζής, στον οποίο ανατέθηκε η επιστημονική και διοικητική ευθύνη της Κλινικής, και κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν.

Παιδοψυχιατρική Πάτρας - Φίλιππος Γουρζής: Ανοίγει χωρίς πρόοδο

Φίλιππος Γουρζής

«Με την επιστροφή μιας ακόμα γιατρού από την αναρρωτική της άδεια, σήμερα η Κλινική είναι σε θέση να δεχτεί περιστατικά για νοσηλεία. Αυτή ήταν και η πρώτη μας μέριμνα, ώστε να μην αφήσουμε άλλο τα παιδιά νοσηλευτικά ακάλυπτα» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο κ. Γουρζής.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Από κει και πέρα δεν έκρυψε ότι υπάρχουν «δυσλειτουργίες και αρκετά θέματα, τα οποία θα εξετάσουμε και θα κάνουμε σχετικές προτάσεις στη διοίκηση. Το βασικότερο όλων όμως είναι η συνεργασία όλου του προσωπικού. Χρειάζεται συνεργασία καλή με όλους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αν αυτό δεν συμβεί δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ολοι μαζί με συνεννόηση και διάθεση συνεργασίας θα τα καταφέρουμε».

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο καθηγητής ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι ανέφικτη η λειτουργία της. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα γραφειοκρατικά και άλλα τα οποία όμως δεν διαφέρουν από αυτά που συναντάμε σε κάθε νέα κλινική. Τονίζω και πάλι ότι είναι καθοριστική η συνεργασία όλων και σε όλα τα επίπεδα».

ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Στις προτεραιότητες του κ. Γουρζή, πέραν της συνεννόησης και συνεργασίας με το προσωπικό που τη στελεχώνει είναι «η διασυνδετική κάλυψη από άλλες ειδικότητες. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της συνεχούς κάλυψης. Αυτό πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, διότι ένα περιστατικό δεν είναι καθαρά μόνο ψυχιατρικό. Οπως και οι άλλες ειδικότητες καλούν εμάς για κάποια εκτίμηση, έτσι κι εμείς καλούμε τις άλλες ειδικότητες για εκτίμηση. Σε αυτό το θέμα πρέπει να βρούμε μία λύση και θα το συζητήσουμε και τον διοικητή του νοσοκομείου και τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας» μας ανέφερε ο καθηγητής.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό το είχαν θέσει με το κοινό τους υπόμνημά τους στον εισαγγελέα οι γιατροί της κλινικής με επικεφαλής την διευθύντρια Ευθυμία Λώλου.

Αυτό που επισήμαναν ήταν η αδυναμία της απομονωμένης λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής εκτός του βασικού κορμού του νοσοκομείου. Κι αυτό, διότι τα παιδιά χρειάζονται εκτίμηση και από άλλες ιατρικές ειδικότητες ή να υποβληθούν σε εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διακομίζονται στο κεντρικό κτίριο του Καραμανδανείου με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Ολα τα ζητήματα θα εξετάσουμε από κοινού και θα κάνουμε τις προτάσεις μας. Τονίζω ότι στόχος είναι η κλινική να μείνει ανοιχτή και να προσφέρει στα παιδιά τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε όλοι» καταλήγει ο κ. Γουρζής.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Τα τραπεζάκια... ακόμα πιο έξω - Τα οφέλη της εστίασης και οι διαμαρτυρίες πολιτών
Αχαΐα: Ηλικιωμένος αγνοείτο επί ώρες, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή - Καλούσε σε βοήθεια αλλά δεν τον άκουγαν!
Πάτρα - Ομαδικό revenge porn: Πως συνεχίζει την δράση του το κύκλωμα ΒΙΝΤΕΟ
Η «διαμάχη» του νυν και πρώην δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου - Νέα ανακοίνωση Κούγια