Παρρησία ή άλλοθι, κ.Τζαβάρα;

Του Θεόδωρου Καμπέρου,  Στέλεχος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος.

Προσωπικά αδυνατώ να αντιληφθώ τη στάση και την τακτική του βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα σε σχέση με την οικειοθελή όπως δήλωσε αποχώρηση του από την επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ενώ η επίσημη δικαιολογία αρχικά που δόθηκε στα μέσα ήταν λόγοι υγείας, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι είναι υγιής και ότι απλά ήθελε να “διευκολύνει“ το κόμμα του, με δεδομένη την ανακοινωμένη άποψή του.

Ωστόσο στην επίσημη δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Η συγκάλυψη θεμάτων που άπτονται της προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών είναι ασυμβίβαστη με την ιδεολογία και τη δημοκρατική κουλτούρα της ΝΔ.

Η νομιμότητα που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και των Νόμων ισχύει αφεαυτής, χωρίς να απαιτείται η πολιτική αποδοχή της από οποιοδήποτε κρατικό όργανο».

Με βάση τη βαρύτητα των στοιχείων που αναγνωρίζει ότι προέκυψαν, ώστε να καταλήγει στις παραπάνω δηλώσεις, πως δικαιολογεί την στάση του;

Εδώ με βάση τα λεγόμενα του, η λειτουργία του Πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα: Ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές έχουν ορκιστεί να φυλάσσουν τους Νόμους και το Σύνταγμα!

Με το να αδειάζει την θέση του από μία επιτροπή καθοριστική για την διερεύνηση και διαλεύκανση των παραπάνω αιτιάσεων που και ο ίδιος αποδέχεται, με ποιο τρόπο ακριβώς βοηθάει το κόμμα του και την κυβέρνησή του, στην αποκατάσταση της αλήθειας και της απόδοσης ευθυνών;

Με ποιον τρόπο ο ίδιος συμβάλλει στην φύλαξη των Νόμων και του Συντάγματος με την φυγή του; Γιατί να «εξυπηρετείς» μια Κυβέρνηση και ένα Κόμμα οι λειτουργίες και οι πράξεις των οποίων έχουν οδηγήσει στο να δεχθεί ισχυρό πλήγμα το Πολίτευμα! Πολλώ δε μάλλον όταν αποφαίνεσαι ότι όλα αυτά δεν συνάδουν ιστορικά με την ιδεολογία και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματος που από κοινού υπηρετείτε, το οποίο ανήκει σε όλους και είναι υποχρέωση όλων, να το περιφρουρήσουν από ατοπήματα που εκφράζουν, μια συγκεκριμένη ομάδα πιθανά μέσα σε αυτό. Ακριβώς τότε οφείλεις να είσαι παρών και όχι να κρύβεσαι!

Σε τελευταία ανάλυση στη συγκεκριμένη, τόσο σημαντική υπόθεση των υποκλοπών, δεν μπορείς να τα κρατήσεις μια στάση που να σε συντηρεί στο απυρόβλητο από όλες τις μεριές. Δηλαδή και να καταγγείλεις την συγκάλυψη που επιχειρείται ώστε να τα έχεις καλά… με την συνείδησή σου και να μπορείς να βλέπεις στα μάτια τούς ψηφοφόρους σου και να «διευκολύνεις» το κόμμα σου στην προσπάθειά του να επαναλάβει μια πρακτική κουκουλώματος πράξεων που ο ίδιος όμως καταγγέλλεις ότι οδηγούν σε πλήγμα, εκτροπή λέω εγώ, του Πολιτεύματος.

Είναι η στιγμή δυστυχώς, κύριε Τζαβάρα μου, που πρέπει να αποφασίσεις με ποιους πας και ποιους αφήνεις: Είναι η στιγμή που ή σιωπάς… με το όποιο προσωπικό κόστος η παίρνεις θέση μάχης! Δυστυχώς και τα δύο δεν γίνονται…

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments