Πάτρα: Αίτημα παράτασης για τη νέα διαδικασία πληρωμής επιδομάτων από τον ΚΟΔΗΠ προς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ζητώντας την παράταση της εφαρμογής του νέου τρόπου καταβολής προνοιακών επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Πάτρα

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρος Τουλγαρίδης, απέστειλε στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου επιστολή, με θέμα, την παράταση εφαρμογής του νέου τρόπου πληρωμής επιδομάτων, δεδομένου ότι οι δικαιούχοι, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και ταλαιπωρία ή καθυστερήσεις στην έκδοση των λογαριασμών, καθώς δεν διευκολύνονται από τις τράπεζες.

Η επιστολή του κ. Τουλγαρίδη έχει ως εξής:

«Ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο σας μέσω δελτίου Τύπου που δημοσιεύτηκε στις 13.02.2025 ότι από τις 15.03.2025 τίθεται σε εφαρμογή νέος τρόπος πληρωμής ορισμένων προνοιακών παροχών, επιδομάτων και οικονομικών ενισχύσεων που καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Συγκεκριμένα, η καταβολή αυτών των επιδομάτων, όπως π.χ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα γέννησης, Επίδομα Παιδιού, επίδομα ανεργίας κ.τ.λ., θα πραγματοποιείται μέσω πίστωσης σε ειδική προπληρωμένη κάρτα, για την οποία απαιτεί τη διατήρηση ενεργού λογαριασμού πληρωμών (IBAN) σε μία από τις ορισμένες τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank). Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν διαθέτουν λογαριασμό σε μία από τις εν λόγω τράπεζες, απαιτείται το άνοιγμα νέου λογαριασμού χωρίς να καταβάλλουν ελάχιστο ποσό κατά το άνοιγμα.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτό το χρονικό όριο (15/3/2025) δεν γνωρίζουμε αν και πως θα παίρνουν τα χρήματα οι δικαιούχοι που δεν θα έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό.

Δεδομένης της αλλαγής αυτής, το Παράρτημα Ρομά του ΚΟΔΗΠ προέβη σε έγκαιρη ενημέρωση των ωφελούμενων, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν λογαριασμό στα ΕΛΤΑ. Επιπλέον, το Παράρτημα Ρομά ανέλαβε πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τις παραπάνω τράπεζες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να διευκολύνει με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία έκδοσης λογαριασμού για τους δικαιούχους.
Παρόλα αυτά, οι δικαιούχοι μας, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και ταλαιπωρία ή καθυστερήσεις στην έκδοση των λογαριασμών, καθώς δεν διευκολύνονται από τις τράπεζες.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε από το Υπουργείο σας:

– Την παράταση εφαρμογής του νέου τρόπου καταβολής επιδομάτων, ώστε να μην μείνουν αρκετοί από τους δικαιούχους μας απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δεν θα έχουν αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς, λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά και επειδή αρκετοί είναι αναλφάβητοι, άστεγοι και αδυνατούν από μόνοι τους να το πράξουν.

– Την παρέμβασή σας στις αντίστοιχες τράπεζες, ώστε να διευκολύνουν και όχι να τους δυσκολεύουν στο άνοιγμα των λογαριασμών και στην έκδοση προπληρωμένης κάρτας, που εσείς ως Υπουργείο ζητάτε πλέον από τους δικαιούχους, προκειμένου να τους καταβληθούν συγκεκριμένα επιδόματα».

Διαβάστε επίσης

Ανοιξιάτικη διάθεση στον καιρό: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η πρόγνωση για την 25η Μαρτίου- Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αχαΐα: Συναγερμος για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος 2 μηνών – Μαστοράκου στο pelop.gr: «Ελεγχόμενη κατάσταση»

Μυστήριο στου Ζωγράφου: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο οδόστρωμα

Αχαΐα: Σοκάρουν στοιχεία… για ανήλικους, παιδιά με τσιγάρα και σεξουαλική κακοποίηση!

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι «επίμαχες φράσεις» της εισαγγελέως που οδήγησαν σε διαθεσιμότητα την Αγγελική Τσιόλα

Πάτρα: Εντονη δυσαρέσκεια του υπ. Παιδείας για τον γυμναστή και «μοντελάκια» μαθήτριες, τι ισχυρίζεται, η απάντηση της «Π»

Δώρο Πάσχα – Άνεργοι: Ποιοι θα το λάβουν και πώς, όλες οι λεπτομέρειες

Εορτολόγιο – Σπάνια ονόματα, μοναδικές γιορτές: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τοποθετείτε το laptop στα πόδια και την κοιλιά σας; μάθετε γιατί δεν πρέπει