Πάτρα – Αραχωβίτικα: Προβλήματα στους δρόμους, τα αυλάκια και την ασφάλεια – Τι απάντησε ο Δήμος

Ερώτηση κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Μάχη Σιώρου, μεταφέροντας, όπως ανέφερε, προβλήματα που της έθεσαν κάτοικοι της περιοχής

Πάτρα - Αραχωβίτικα: Προβλήματα στους δρόμους, τα αυλάκια και την ασφάλεια – Τι απάντησε ο Δήμος

Σειρά προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων στα Αραχωβίτικα τέθηκαν στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, με τη δημοτική Αρχή να δίνει απαντήσεις για την κατάσταση του οδικού δικτύου, τα αυλάκια, τα πεζοδρόμια, την τοποθέτηση καθρεπτών και τις διανοίξεις δρόμων.

Την ερώτηση κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Μάχη Σιώρου, μεταφέροντας, όπως ανέφερε, προβλήματα που της έθεσαν κάτοικοι της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οδό Ελευθερίας, όπου καταγράφονται φθορές και διάβρωση του οδοστρώματος, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο αντιδήμαρχος Έργων Αποστόλης Αγγελής ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κοινότητας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση της οδού Ελευθερίας. Ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας ότι αυτό θα ανακοινωθεί όταν υπάρξουν νεότερα. Πρόκειται, επομένως, για μια απάντηση που επιβεβαιώνει την πρόθεση παρέμβασης, χωρίς όμως να προσδιορίζει πότε αυτή θα υλοποιηθεί.

Για τα αυλάκια, ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι οι σιδερένιες σχάρες δεν αντιμετωπίζουν από μόνες τους τον κίνδυνο πλημμυρών. Για την αποτροπή ατυχημάτων έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια, ενώ ανέφερε ότι σε επόμενο χρόνο θα τοποθετηθούν και σχάρες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος προγραμματίζει εργολαβία ύψους 700.000 ευρώ για καθαρισμούς αυλακιών, με στόχο να γίνονται παρεμβάσεις και πριν από περιόδους κακοκαιρίας.

Σε ό,τι αφορά τα πεζοδρόμια, η απάντηση ήταν ότι δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από την Κοινότητα Αραχωβιτίκων προς τις υπηρεσίες του Δήμου. Ως εκ τούτου, δεν παρουσιάστηκε συγκεκριμένος σχεδιασμός για παρεμβάσεις στο σημείο αυτό.

Αναφορικά με την τοποθέτηση καθρεπτών στις κάθετες οδούς, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Μελάς ήταν αρνητικός. Όπως ανέφερε, η νομοθεσία δεν επιτρέπει την τοποθέτησή τους στους δρόμους, ενώ η αρμόδια υπηρεσία διατηρεί επιφυλάξεις και για λόγους οδικής ασφάλειας, καθώς, σύμφωνα με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου, οι καθρέπτες μπορούν να παραμορφώνουν την αντίληψη ταχύτητας και αποστάσεων.

Για τις διανοίξεις δρόμων προς την παραλία, ο κ. Μελάς σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν υποβληθεί από την Κοινότητα συγκεκριμένα αιτήματα για διάνοιξη. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι απαιτούνται διαδικασίες, όπως απαλλοτριώσεις. Εξαίρεση αποτελεί η οδός Καζαντζάκη, όπου, όπως είπε, θα γίνει παρακατάθεση και στη συνέχεια διάνοιξη.

Συνολικά, η συνεδρίαση κατέγραψε αρκετές δεσμεύσεις και προθέσεις για παρεμβάσεις, χωρίς όμως να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση της οδού Ελευθερίας ή σαφές σχέδιο για το σύνολο των προβλημάτων που έθεσε η δημοτική σύμβουλος.

 

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο