Πάτρα: Χωρίς έγκριση τα φανάρια σε Κορίνθου και Κανακάρη

«Αγνοήθηκε» και άλλη φορά η αποκεντρωμένη διοίκηση.

fanari

Ανευ έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες στις οδούς Κανακάρη και Κορίνθου στην Πάτρα, όπως προκύπτει από απαντητικό έγγραφό της σε προσφυγή που είχαν κάνει κάτοικοι (Κανακάρη) κατά δύο αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για μια εκκρεμότητα που υφίσταται τα 6 τελευταία χρόνια, από τις αποφάσεις 736/18 και 742/18 του ΔΣ. Επακριβώς, στην απάντηση της Υπηρεσίας, που υπογράφεται από τον αν. προϊστάμενο της Διοίκησης Τεχνικού Ελέγχου Νικόλαο Βερετάνο, αναφέρονται τα εξής: «Οσον αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχετίζονται με τις ως άνω αποφάσεις ΔΣ Πατρέων για την αντιδρόμηση της οδού Κανακάρη, δεν έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας σχετικοί τεχνικοί φάκελοι με αντίστοιχες κυκλοφοριακές μελέτες, ώστε να είναι δυνατόν να προβούμε σε ουσιαστικό έλεγχο αυτών».

Πιο απλά, είναι στον αέρα το σύννομο ή μη της τοποθέτησης των φαναριών, γι’ αυτό και για την άρση της παρανομίας αναμένονται πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα από τον σύλλογο κατοίκων της οδού Κανακάρη, που αντιτίθεται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διότι θεωρεί ότι δεν εδράζονται σε τεκμηριωμένη βάση. Ειδικότερα, αντιμετωπίζουν με σκωπτικό τρόπο το περιεχόμενο μελέτης που αφορά στον Κόμβο Ναυαρίνου – Ελευθερίου Βενιζέλου, τονίζοντας ότι τέτοιος… δεν υφίσταται! Εξάλλου, με έντονο τρόπο, επισημαίνουν ότι το σύνολο των αντιδρομήσεων δεν υπακούει σε ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη κι ως εκ τούτου τίθεται εν αμφιβόλω η χρησιμότητα και λειτουργικότητα των αλλαγών.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή αποσπασματικών μελετών που συντάχθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους δεν εγγυώνται ότι η βούληση της δημοτικής αρχής κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Κάνουν, δε, λόγο -εξαιτίας αυτής της πρόχειρης προσέγγισης- για απώλεια 800 θέσεων στάθμευσης.

Ιδού η απάντηση της Αποκεντρωμένης στον σύλλογο κατοίκων

Πάτρα

Διαβάστε επίσης:

 

Καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς από χωριά της Τριταίας, στάχτη 40.000 στρ. και αγροτικές υποδομές

Λύτρας: Τις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισής του, το δεύτερο βράδυ στον Κορυδαλλό

Σαν σήμερα 22 Ιουνίου 1941 Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι άλλο συνέβη

myAADEapp: Άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά