Πάτρα – Κοινο Τοπία: «Στο ρυθμό της αγάπης» μέσα από το χορό, τη μουσική και την ποίηση ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Στο ρυθμό της αγάπης» μέσα από το χορό, τη μουσική και την ποίηση.

Κοινο Τοπία

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στα πλαίσια της προαγωγής του Πολιτισμού διοργάνωσε την Τρίτη 18 Ιουνίου εκδήλωση αφιερωμέ νη στο συνάνθρωπο μέσα από το χορό, τη μουσική και την ποίηση.

Η εκδήλωση με τίτλο Στο ρυθμό της αγάπης πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής (21 Ιουνίου).

Στην εκδήλωση συνέπραξαν καλλιτεχνικά η Χορωδία της Κοινο_Τοπίας, η μαέστρος Λίνα Γερονίκου, η πιανίστρια Κατερίνα Φιλιππάτου, η σχολή ‘‘Περί χορού Εμμέλεια”, η φιλόλογος και συγγραφέας Μαίρη Σιδηρά, και η δ/ντρια του Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου

Από τη χορωδία της Κοινο_Τοπίας με τους Γεωργία Αναγνωστοπούλου, Βασίλη Δημητρόπουλο, Αίγλη Θεοχάρους, Άννα Καλλιάφα, Χριστίνα Καρακωνσταντή, Μέτη Κασπίρη, Ελένη Κατωπόδη, Φρόσω Λαζανά, Κορνέλια Λουπάσκο, Μαίρη Μακρή, Γεωργία Μαστραντωνάκη, Χριστίνα Μαυροπούλου, Ζέτα Νικολοπούλου, Χριστίνα Νικολού, Αγγελική Παπαδημητροπούλου, Κική Πετρονικολού, Μisel Rosso, Γωγώ Στεφάτου, Ειρήνη Τζόλα, Αγλαία Τρίγκα, Βάσω Τσεκούρα, Γιάννη Χασαπόπουλο, Καίτη Χασαποπούλου απολαύσαμε Amado mio, Que sera sera, Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα, Θάλασσα μάνα, La Paloma, Τα απογεύματα τα άδεια, Για ένα τανγκό, Ένας ουρανός με αστέρια, Να μ’ αγαπάς,

Από τη σχολή ‘‘Περί χορού Εμμέλεια” με τους Ανδρέα Παυλόπουλο, Μαριτίνη Δημητροπούλου, Σταύρο Κουτουλογένη, Ιωάννα Φογκλ, Μιχάλη Ράπτη, Ελισάβετ Δριβήλα, Πάνο Τσεκούρα, Ζαχαρούλα Γαρδίκη, Νίκο Καραβούλια, Νικολίτσα Μουσχή, Πόλυ Καραθανάση, απολαύσαμε Poema (Tango), Mi vieja Linda (Milonga), Cumparsita (Tango) και από κοινού με την χορωδία Que sera sera, Για ένα τανγκό και Τα απογεύματα τα άδεια.

Τέλος η υψίφωνος Λίνα Γερονίκου συνοδεία πιάνου απέδωσε αριστοτεχνικά το Historia de un amor και το Ας ερχόσουν για λίγο.

Η φιλόλογος και συγγραφέας Μαίρη Σιδηρά ενδιαμέσως των χορωδιακών και χορωδιακών–χορευτικών κομματιών, επέλεξε και απήγγειλε ποιήματα που διαθέτουν με τα ανωτέρω τραγούδια κάποια συγγένεια, νοήματος ή είδους. Ακούσαμε απόσπασμα από το Άσμα Ασμάτων, σε μεταγραφή Γ. Σεφέρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Ρίτσο, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκο Καβαδία και Κώστα Καρυωτάκη. Η ίδια σχολίασε σποραδικά το κεντρικό θέμα της αγάπης, προλογίζοντας τα επιλεγμένα από τη χορωδία τραγούδια. Τέλος η δ/ντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα Γεωργία Πετροπούλου συμμετείχε απαγγέλλοντας Διονύσιο Σολωμό και Μαρία Πολυδούρη.

Η εκδήλωση είχε και κοινωνικό πρόσημο μιας και οι συμμετέχοντες στήριξαν συμβολικά το Σύλλογο για τη Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ). Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία αυτής της όμορφης βραδιάς, τους οποίους και ευχαριστούμε, προσφέρθηκαν εθελοντικά.

Χορός και μουσική

Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτικη βραδιά

Μελωδιες από τη χορωδία