Πάτρα – Κολυμβητήριο Αγυιάς: Πριν γίνει το καμάρι της πόλης, ο χώρος έγινε «νταμάρι» – ΦΩΤΟ

Η κατάσταση στο πρώην Κολυμβητήριο Αγυιάς παραπέμπει στο… «μπάτε σκύλοι αλέστε», επιβάλλεται να καθαριστεί, να περιφραχτεί και να πάψει ν’ αποτελεί εστία μόλυνσης.

Κολυμβητήριο Αγυιάς

Θλίψη, ντροπή, θυμός, απογοήτευση, όλα τα συναισθήματα μαζεμένα κυριαρχούν όταν κάποιος απλώς επιχειρήσει να κάνει μία βόλτα από την Κανελλοπούλου προς το θαλάσσιο μέτωπο. Λίγο πριν από την παραλία σε πιάνει η καρδιά σου ρίχνοντας το βλέμμα στον χώρο που βρισκόταν κάποτε το κολυμβητήριο στην Αγυιά, αλλά και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, τα αποδυτήρια και η παιδική χαρά. {arx_4}

Εκεί πλέον δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει την παλιά καλή εποχή που θυμούνται οι άνω των 40 χρονών με το σημερινό χάλι! Και το «χάλι» μάλλον είναι επιεικής έκφραση…

 

Κολυμβητήριο Αγυιάς

Μέχρι να γίνει το έργο, το σημείο είναι… είσοδος της πόλης

Το έργο που προβλέπεται και έχει αναγγελθεί από την Πολιτεία ότι θα γίνει είναι πραγματικά μεγάλο, που θα είναι αθλητικό κέντρο και σύγχρονος πολυχώρος μαζί, το οποίο θα συνδράμει σημαντικά στην αναβάθμιση όχι μόνο της περιοχής, αλλά συνολικά της Πάτρας. Ομως έως τότε δεν μπορεί η κατάσταση να είναι…«μπάτε σκύλοι αλέστε»! Γιατί αυτό ακριβώς ισχύει σήμερα. Οποιος θέλει, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μπορεί να κάνει ότι απολύτως θέλει.

Κολυμβητήριο Αγυιάς

Σκουπίδια, αλλά και μπάζα στον περιβάλλοντα χώρο – αποκρουστικό σκηνικό

Σκουπίδια παντού και το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν και μπάζα! Βέβαια, όπως πληροφορηθήκαμε, τα μπάζα, αλλά και άμμος και άλλα υλικά αφέθηκαν εκεί «προσωρινά» και προέρχονται πιθανότατα από έργα που γίνονται ακριβώς δίπλα στο Ελος.

Κολυμβητήριο Αγυιάς

Από παρακείμενο δημοτικό έργο τα μπάζα;

Κολυμβητήριο Αγυιάς

Νταμάρι θυμίζει ένα δασύλλιο που θα έπρεπε να προφυλάσσεται

«Οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου είναι γνωστό ότι προχωρούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΑ  Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος – αν και ρωτήθηκε από την «Π» – δεν θέλησε να σχολιάσει την εικόνα, μετέφερε  ωστόσο μία πιθανή συμφωνία Δήμου – Εργολάβου για προσωρινή εναπόθεση των μπάζων, από το έργο που εξελίσσεται στο Έλος της Αγυιάς.

 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς, ερωτηθείς από την «Π», δήλωσε: «Προφανώς εργολάβος αφήνει κάποια μπάζα από άλλα έργα και θα τα πάρει. Εμείς δεν έχουμε δώσει, ωστόσο, καμία άδεια. Αλλωστε δεν μπορούσαμε να το κάνουμε γιατί δεν ανήκει στη δικαιοδοσία μας το πρ.κολυμβητήριο και ο περιβάλλον χώρος. Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι, σύντομα, να ξεκινήσουν τα έργα».

Κολυμβητήριο Αγυιάς

Μόνο δύο στύλοι, φιλές βόλεϊ, διαγράμμιση έχουν… ξεμείνει