Πάτρα: Μετατίθεται ο Εισαγγελέας της υπόθεσης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Αξιοσημείωτη θεωρείται η μετάθεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας Αναστάσιου Κεσίση που μεταξύ άλλων, χειριζόταν τη δικογραφία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όπου πρότεινε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον 87 προσώπων.

Πάτρα: Μετατίθεται ο Εισαγγελέας της υπόθεσης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Ευρύτερες ανακατατάξεις στη σύνθεση του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, φέρνει η απόφαση που ελήφθη χθες από τον Άρειο Πάγο, με την οποία μετατίθενται σε άλλες περιοχές της χώρας, πολλοί δικαστικοί λειτουργοί.

Συγκεκριμένα, από την Εισαγγελία Εφετών Πάτρας μετατίθενται οι αντεισαγγελείς Παναγιώτης Μεϊδάνης (Αθήνα), Ευάγγελος Μάστακας (Ιωάννινα), Στέφανος Ζαρκαντζιάς (Λάρισα) και Καλλιόπη Θεολογίτου (Αθήνα).

Η πιο ηχηρή μετάθεση αφορά αυτή του αντεισαγγελέα Εφετών Πάτρας Παναγιώτη Μεϊδάνη, ο οποίος ολοκληρώνει στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έναν μεγάλο κύκλο ευδόκιμης υπηρεσίας όπου διακρίθηκε για τον χειρισμό σημαντικών και εξαιρετικά ευαίσθητων υποθέσεων με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Από τον βαθμό του εισαγγελέα πρωτοδικών, ο Παναγιώτης Μεϊδάνης είχε αναλάβει πολύ δύσκολες υποθέσεις, όταν το 2008 μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, είχε μεταβεί στο Μόνακο της Γερμανίας, για να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση της Siemens Hellas.

Το 2009 που τοποθετήθηκε στην έδρα της Εισαγγελίας Ηλείας, ασχολήθηκε με υποθέσεις που συντάραξαν όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο. Μια από αυτές ήταν οι φονικές πυρκαγιές του 2007, όπου πρότεινε την παραπομπή έξι ατόμων για τον θάνατο 36 ανθρώπων.

Στα τέλη του 2014 ο Παναγιώτης Μεϊδάνης μετατέθηκε στην Πάτρα, όπου ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Χειρίστηκε κατά τη θητεία του δύσκολες ποινικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο όπως η δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον, η υπόθεση του 27χρονου πατροκτόνου της Ζακύνθου, κ.ά.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Στο Εφετείο Πατρών γίνεται μεγάλη ανανέωση, καθώς 12 εφέτες παίρνουν μετάθεση και στη θέση τους, έρχονται 12 νεοπροαχθέντες δικαστικοί λειτουργοί. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πατρών Αντώνιος Αλαπάντας, αλλά και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί όπως οι Μηνάς Τζωρακάκης, Γεώργιος Αντωνιάδης, Βασίλειος Τζελέπης, κ.ά.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ
Όσον αφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, αξιοσημείωτη θεωρείται η μετάθεση του εισαγγελέα πρωτοδικών Αναστάσιου Κεσίση στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας.

Ο δικαστικός λειτουργός μεταξύ άλλων, χειριζόταν τη δικογραφία της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όπου πρότεινε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον 87 προσώπων, μελών διοικήσεων της τράπεζας, υπαλλήλων και δανειοληπτών, που ήταν διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών κ.ά.

Η μετάθεσή του, είναι άγνωστο αν και πόσο θα καθυστερήσει την εξέλιξη της υπόθεσης, που βρίσκεται ένα στάδιο πριν το ακροατήριο, καθώς η δικογραφία θα πρέπει να χρεωθεί σε άλλον δικαστικό λειτουργό.

ΑΦΙΞΕΙΣ
Στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, έχουμε όμως και αφίξεις νέων δικαστικών λειτουργών, όπως το αντεισαγγελέα Εφετών Λάμπρου Πατσάβελλα, από την Κέρκυρα.

Ο δικαστικός λειτουργός είναι γνωστός από την δίκη του διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών το 2017, όταν είχε προτείνει την ενοχή του, για παράβαση καθήκοντος, καθώς ο τελευταίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε ενισχύσει την θέση του ΔΝΤ για την επιβολή μνημονίου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments