Πάτρα: «Μη με λες αφεντικό» στην Κρήνη – Μπράβοι, αφεντικά και άνθρωποι που δύσκολα αλλάζουν
Η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Πάτρας φέρνει στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου μια κωμωδία με σάτιρα, ρυθμό και άφθονο γέλιο

Με μια σπαρταριστή κωμωδία που πατά πάνω στις ανθρώπινες συνήθειες, στις μικρές εξουσίες και στις μεγάλες παρεξηγήσεις συνεχίζεται η ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας.
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο Κρήνης, η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μη με λες αφεντικό», σε προσαρμογή κειμένου του Μίλτου Σπυρόπουλου και σκηνοθεσία του Ηλία Αναστασόπουλου.
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Μια κωμωδία για τις συνήθειες που κολλάνε πάνω μας
Το έργο κινείται στον χώρο της κωμωδίας, με έντονα στοιχεία σάτιρας και με βασικό υλικό τις ανθρώπινες συμπεριφορές που επιμένουν, ακόμη κι όταν οι συνθήκες αλλάζουν.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ηλία Αναστασόπουλο, η παράσταση πραγματεύεται το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει ένας διαμορφωμένος χαρακτήρας και πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστεί κάποιος τις συνήθειές του.
Διαβάστε επίσης: «Μην με λες Αφεντικό»: «Υπάρχει τίμιος γκάνγκστερ;» – Οι ηθοποιοί απαντούν με γέλιο, ρυθμό και τρέλα
Από εκεί ξεκινά και το βασικό ερώτημα που διατρέχει την παράσταση: αλλάζουν τελικά οι άνθρωποι;
Η απάντηση δεν δίνεται θεωρητικά. Δίνεται επί σκηνής, μέσα από κωμικές καταστάσεις, γρήγορες εναλλαγές, χαρακτήρες που συγκρούονται και πρόσωπα που εκτίθενται ακριβώς τη στιγμή που πιστεύουν πως ελέγχουν τα πάντα.
Το ερασιτεχνικό θέατρο στο κέντρο της σκηνής
Η παρουσία της ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Πάτρας στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου δίνει συνέχεια σε έναν θεσμό που κρατά ζωντανή τη σχέση της πόλης με τις θεατρικές ομάδες της.
Το ερασιτεχνικό θέατρο στην Πάτρα δεν λειτουργεί μόνο ως χώρος έκφρασης για όσους ανεβαίνουν στη σκηνή. Λειτουργεί και ως σημείο συνάντησης για ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο, δουλεύουν συλλογικά, δοκιμάζονται σε ρόλους και φτιάχνουν παραστάσεις με προσωπικό κόπο, χρόνο και μεράκι.
Στο «Μη με λες αφεντικό», αυτή η συλλογική ενέργεια περνά μέσα από μια κωμωδία που θέλει να διασκεδάσει το κοινό, αλλά και να του αφήσει εκείνη τη μικρή, πειραχτική σκέψη που έχουν οι καλές σάτιρες: μήπως τελικά όλοι κουβαλάμε έναν χαρακτήρα που δεν αλλάζει τόσο εύκολα;
Οι ρόλοι και οι ηθοποιοί
Στην παράσταση παίζουν, με τη σειρά που εμφανίζονται, οι:
Κίμωνας Τασσόπουλος στον ρόλο του Κίμωνα, μπράβου.
Ηλίας Αναστασόπουλος στον ρόλο του Πατέρα.
Ηλιάνα Βουλδή στον ρόλο της Λιάνας.
Μίλτος Σπυρόπουλος στον ρόλο του Αφεντικού.
Σπύρος Λαμπρόπουλος στον ρόλο του Σπύρου, μπράβου.
Κώστας Σπυρόπουλος στους ρόλους του Αστυνομικού και του Πάστορα.
Απόστολος Παπανδρέου στον ρόλο του λογιστή.
Βιβή Σεραφή στον ρόλο της καμαριέρας.
Άννα Κοκκίνου στον ρόλο της Άννας Σπυροπούλου, κόρης.
Χαρά Μαργαρίτη στον ρόλο της Αδελφής Πουλακίδα.
Μαρία Μητροπούλου στον ρόλο της Αδελφής Πουλακίδα.
Βασιλική Αδαμοπούλου στον ρόλο της Βασιλικής.
Τζίνα Δημητρίου στον ρόλο της Τζίνας Σπυροπούλου.
Ανδρέας Τασσόπουλος στον ρόλο του δρ. Τασσόπουλου.
Οι συντελεστές της παράστασης
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ηλίας Αναστασόπουλος, ενώ την προσαρμογή του κειμένου ο Μίλτος Σπυρόπουλος.
Τους φωτισμούς έχουν αναλάβει οι Ηλίας Αναστασόπουλος και Μίλτος Σπυρόπουλος.
Τα σκηνικά είναι της Μαρίας Μητροπούλου και της Χαράς Μαργαρίτη, ενώ η αφίσα είναι της Χαράς Μαργαρίτη.
Ραντεβού στην Κρήνη
Η παράσταση «Μη με λες αφεντικό» παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο Κρήνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας.
Με δωρεάν είσοδο, με πολυπρόσωπη διανομή και με μια ιστορία που παίζει με την εξουσία, τη συνήθεια και την ανθρώπινη αδυναμία να αλλάξει, η βραδιά στην Κρήνη έρχεται να προσθέσει ακόμη μία θεατρική στάση στο καλοκαίρι της πόλης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News