Πάτρα: Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χρήστος Πατούχας

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θόδωρος Ξυλιάς και γραμματέας παραμένει ο Απόστολος Σταθόπουλος

Πάτρα: Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χρήστος Πατούχας

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων εξελέγη ο Χρήστος Πατούχας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του μετά τη σχετική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Σώμα. Η υποψηφιότητά του έλαβε τη στήριξη της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, με μοναδική παράταξη που καταψήφισε να είναι εκείνη του Πέτρου Ψωμά.

Κατά την ίδια διαδικασία, νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Θόδωρος Ξυλιάς από την παράταξη του Κώστα Σβόλη, διαδεχόμενος στη θέση τη Μάχη Σιώρου.

Στη θέση του γραμματέα παραμένει ο Απόστολος Σταθόπουλος από την παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή, συνεχίζοντας τη θητεία του στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Πατούχας, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πατρέων για την πρότασή του, τη Λαϊκή Συσπείρωση για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που τον στήριξαν με την ψήφο τους.

«Είναι μέγιστη ευθύνη και προσωπική τιμή. Ευχαριστώ τον κ. δήμαρχο για την πρότασή του, τη Λαϊκή Συσπείρωση για την εμπιστοσύνη αλλά και όσους με ψήφισαν. Διαδέχομαι στη θέση εξαιρετικούς προέδρους και συναδέλφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αείμνηστο Παναγιώτη Σταθάτο, τον οποίο χαρακτήρισε πρότυπό του για τη συγκεκριμένη θέση.

«Δεν σας κρύβω πως το πρότυπό μου στη θέση, εξ όσων έχω γνωρίσει, είναι ο αείμνηστος Παναγιώτης Σταθάτος, που ήταν προσηλωμένος στις αρχές και τις αξίες, ένας αγέρωχος κομμουνιστής με καθολική εκτίμηση και σεβασμό», σημείωσε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Χρήστος Πατούχας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών διεκδικήσεων του Δήμου Πατρέων, επισημαίνοντας πως «πρέπει να ισχυροποιήσουμε τις σοβαρές και σημαντικής σημασίας διεκδικήσεις μας».

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων εξελέγη σήμερα ο Χρήστος Πατούχας, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, για τη 2η θητεία της τρέχουσα δημοτικής περιόδου, σύμφωνα με τον κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Τ.Α., ν5314/2026, Α’ 103) και τα αναφερόμενα στην αριθ. 9/2026/36441/30-6-2026 Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.

  • Ειδικότερα:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη κατά πλειοψηφία, ο Χρήστος Πατούχας.

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,  εξελέγη ομόφωνα ο Θόδωρος Ξυλιάς.

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ομόφωνα, ο Απόστολος Σταθόπουλος.

 

Εκλέχτηκαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

  • Ειδικότερα:

Παναγιώτης Μελάς, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πατρέων

Διονύσης Πλέσσας, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πατρέων

Κατερίνα Σίμου, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πατρέων

Αποστόλης Αγγελής, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πατρέων

Τάκης Πετρόπουλος, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Πατρέων

Πέτρος Ψωμάς, από την παράταξη του «σπιραλ»

Βασίλης Αϊβαλής  από την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι»

Θόδωρος Ξυλιάς, από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125