Πάτρα: Ο Δήμος ζητά την ενοικίαση του Ριγανόκαμπου για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου
Με στόχο την ανάπλαση μιας εγκαταλελειμμένης περιοχής σε πνεύμονα πρασίνου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ζητά με επίσημη επιστολή την παραχώρηση της έκτασης του παλαιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εδώ και χρόνια επιδιώκει την παραχώρηση της έκτασης στο Ριγανόκαμπο στον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί το Ανατολικό Πάρκο, ένας χώρος αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Πατρέων, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει δώσει απάντηση, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο να ζητήσει την ενοικίαση της έκτασης.
Πρόκειται για μια κίνηση, που πέρα από την ουσία της, δηλαδή την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο, κρύβει και πολιτικές ενέργειες αφού με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος θέλει να αποκαλυφθούν οι όποιες προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση.
Όλα αυτά τα χρόνια, το συμπέρασμα είναι ότι η έκταση δεν παραχωρείται επειδή δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, με την πρόταση για ενοικίαση, ως ενός σημείου θα υπάρχει όφελος για το υπερταμείο, αλλά δεν είναι γνωστό ποιο ποσό θα ικανοποιούσε.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Πελετίδης, μέσω επιστολής του προς την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), ζήτησε την ενοικίαση της έκτασης του παλαιού σκουπιδότοπου στην περιοχή του Ριγανόκαμπου, με σκοπό την ανάπλασή της και τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου. Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος ανέφερε:
«Σε συνέχεια των προσπαθειών του Δήμου Πατρέων, για την παραχώρηση του παλαιού σκουπιδότοπου στην περιοχή Ριγανόκαμπος Πάτρας, επανερχόμαστε και σας ζητάμε την ενοικίασή του στο Δήμο μας. Το εν λόγω ακίνητο καταγράφηκε ως δημόσιο ακίνητο στις 07/09/1973 με κωδικό «Α.Β.Κ. 805Α Δημόσιο Ακίνητο». Αυτό το ακίνητο, όπως και το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου, πέρασε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και με το Ν.4389/2016 έχει περιέλθει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ Α.Ε.»
Η έκταση αυτή έχει χαρακτηριστεί ως εν γένει δασική έκταση, με χαρακτηρισμό (ΑΝ) και (ΔΑ), και βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων (ΦΕΚ 358/30-12-2011). Στο σχέδιο αυτό προβλέπονται χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και έρευνας.
Ο πρώην σκουπιδότοπος δεν έχει αναπλαστεί μετά τη διακοπή των εργασιών, και λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται, δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Η αντικειμενική του αξία δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ωστόσο η κοινωνική του αξία για τον Δήμο είναι σημαντική. Ο Δήμος Πατρέων επιθυμεί να αναπλάσει τον χώρο και να τον μετατρέψει σε έναν χώρο αναψυχής, δημιουργώντας το ανατολικό πάρκο της πόλης.
Ο Δήμαρχος, στην επιστολή του, πρόσθεσε: «Για την τιμή ενοικίασης και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια θα σας παρακαλούσαμε να ορίσετε μία συνάντηση. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία».
Με αυτή την κίνηση, ο Δήμος Πατρέων επιδιώκει να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής και πολιτισμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Ποιος είναι ο οδηγός που απείλησε με όπλο νταλικέρη, σύλληψη μετά από καταδίωξη
ΒΙΝΤΕΟ – Λονδίνο: Κλειστό το αεροδρόμιο Χίθροου, λόγω φωτιάς
Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας, πού θα εκδηλωθούν βροχές την 25η Μαρτίου
Μουρτζούκου: Υποπτη και επίσημα για τον θάνατο του Παναγιωτάκη, τι είπε η δικηγόρος της
Πάτρα: «Παράγοντας» εξαπατά με το αζημίωτο για θέση στο Δημόσιο, καταγγελίες στην «Π»
Αχαΐα: Σοκάρουν στοιχεία …για ανήλικους, παιδιά με τσιγάρα και σεξουαλική κακοποίηση!
Πάτρα: «Ξύρισαν» πλατάνια 150 ετών στην Αργυρά – Τι λένε φορείς
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News