Πάτρα: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο από το Θεσσαλικό Θέατρο
Η ιστορική σκηνή συμπληρώνει 50 χρόνια πορείας και παρουσιάζει το διαχρονικό αριστούργημα του Federico García Lorca σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου

Μία από τις σημαντικότερες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού θα φιλοξενήσει η Πάτρα τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, καθώς το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» του Federico García Lorca στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων, με ώρα έναρξης στις 21:00.
Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει φέτος 50 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής παρουσίας, ενώ συμπληρώνονται και 90 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Ισπανού ποιητή και δραματουργού Federico García Lorca.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, ο οποίος επιστρέφει σε ένα έργο που συνομιλεί άμεσα με την αρχαία τραγωδία και τη λαϊκή παράδοση. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Ζιάκα, ενώ τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο Διονύσης Τσακνής.
Η επιλογή του έργου αποτελεί, σύμφωνα με το Θεσσαλικό Θέατρο, έναν φόρο τιμής στον Lorca, αλλά και μια φυσική συνέχεια της πορείας ενός οργανισμού που εδώ και πέντε δεκαετίες υπηρετεί τη θεατρική δημιουργία, τη συλλογική μνήμη και τη βαθιά κοινωνική διάσταση της σκηνικής τέχνης.
Ο «Ματωμένος Γάμος», εμπνευσμένος από πραγματικό έγκλημα πάθους στην ισπανική ύπαιθρο, πραγματεύεται διαχρονικά ζητήματα όπως ο απαγορευμένος έρωτας, η τιμή, οι οικογενειακές συγκρούσεις, η μοίρα, η κοινωνική καταπίεση και η σύγκρουση ανάμεσα στο προσωπικό συναίσθημα και το καθήκον.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια κλειστή αγροτική κοινωνία, όπου ένας επικείμενος γάμος ανατρέπεται από την επιστροφή ενός παλιού έρωτα. Η φυγή της Νύφης με τον Λεονάρντο πυροδοτεί μια αδυσώπητη καταδίωξη και οδηγεί στην τραγική κορύφωση, αναδεικνύοντας την αδυναμία του ανθρώπου να ξεφύγει από τη μοίρα του.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Ντίνα Αβαγιανού, Άγγελος Ανδριόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αναστασία Βαγενά, Γιώργος Βούντας, Χριστίνα Βράκα, Τζένη Καζάκου, Στεφανία Καραγιάννη, Δήμητρα Καραγιώργου, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Δημήτρης Όντος, Νίκη Παλληκαράκη και Παντελής Ψακίδης.
Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 18 ευρώ, η προπώληση στα 15 ευρώ και το μειωμένο εισιτήριο στα 12 ευρώ για ΑμεΑ και συνοδούς, ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, μαθητές, φοιτητές και οργανωμένες ομάδες άνω των οκτώ ατόμων.
Η προπώληση πραγματοποιείται στα βιβλιοπωλεία «Ροδόπουλος» και Discover της Πάτρας, καθώς και μέσω της πλατφόρμας more.com.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News