Πάτρα: Στις 24 Σεπτεμβρίου το «Σ’ ευχαριστώ δότη» – Μουσική στη Μαιζώνος για μια δεύτερη ευκαιρία ζωής

Η κακοκαιρία ανέβαλε τη σημερινή διοργάνωση – Φοιτητικές μπάντες και εθελοντικές ομάδες δίνουν νέο ραντεβού την Πέμπτη, από τις 18.00 έως τις 21.00, στη συμβολή Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου

Πάτρα: Στις 24 Σεπτεμβρίου το «Σ’ ευχαριστώ δότη» – Μουσική στη Μαιζώνος για μια δεύτερη ευκαιρία ζωής

Για την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου μεταφέρεται το 2ο music street festival «Σ’ ευχαριστώ δότη» στην Πάτρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην αναβολή της εκδήλωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Το νέο ραντεβού δίνεται από τις 18.00 έως τις 21.00, στον πεζόδρομο της Μαιζώνος, στη συμβολή με την Αγίου Νικολάου, με μουσική, φοιτητικές μπάντες και –κυρίως– τη δυνατότητα νέων ανθρώπων να ενημερωθούν και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Τη διοργάνωση έχουν το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή» και ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Μουσική στον πεζόδρομο και ενημέρωση για τη δωρεά μυελού

Το απόγευμα της Πέμπτης η Μαιζώνος θα αποκτήσει διαφορετικό ρυθμό, με τέσσερα μουσικά σχήματα και σύνολα να συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Στο πρόγραμμα θα εμφανιστούν οι:

  • Neighbour’s Child
  • Ομάδα Κρουστών των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Bouzouksides
  • Ελένη Φιορέτου

Η μουσική, ωστόσο, λειτουργεί ως αφορμή για το βασικό μήνυμα της διοργάνωσης: την ενημέρωση γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και την αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων δοτών.

Στον χώρο θα βρίσκονται οι εθελοντικές ομάδες Will you… Marrow me? και Better ToMarrow, προκειμένου να ενημερώνουν το κοινό και να πραγματοποιούν νέες εγγραφές εθελοντών δοτών.

Μια απόφαση που μπορεί να γίνει συμβατός δότης

Η λογική της δράσης συνοψίζεται σε μια πολύ απλή υπενθύμιση: ένας εγγεγραμμένος εθελοντής μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.

Γι’ αυτό και το «Σ’ ευχαριστώ δότη» επιχειρεί να μεταφέρει την ενημέρωση έξω από νοσοκομεία και οργανωμένους χώρους και να τη φέρει στο κέντρο της πόλης, μέσα σε ένα τρίωρο μουσικής και άμεσης επαφής με τους εθελοντές.

Το αρχικό ραντεβού χάθηκε λόγω της κακοκαιρίας, όχι όμως και η διοργάνωση. Η νέα ημερομηνία είναι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, 18.00-21.00, στη Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο