Πέρα από τις εφόδους σε καταυλισμούς

«ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ» μια ατυχέστατη αντίδραση ενός αστυνομικού και να μεταφερθεί ένας έφηβος στην εντατική προκειμένου, από την ανάφλεξη που επακολούθησε και από τα πολεμικού χαρακτήρα αντίποινα που εκπορεύθηκαν από καταυλισμούς, η

ΕΛΑΣ να ασχοληθεί με το βαθύ «κράτος» ορισμένων παραπηγμάτων, στο οποίο παρεπιδημούν όχι απλά παραβατικοί αλλά εγκληματικοί πυρήνες. Οι οποίοι αναπαράγουν την παθογένεια, είτε λειτουργώντας σαν πρότυπα στα νεότερα μέλη, είτε αυτοεπιβαλλόμενοι στην κοινότητα με την πειθώ της πυγμής και του όπλου. Δεν είναι πολύ δύσκολο αυτό.

ΠΕΡΑ από το αστυνομικό μέρος, υπάρχει και το κοινωνικό. Η ελληνική πολιτεία δεν έχει καταφέρει μεγάλες προόδους με τη διαχείριση των συγκεκριμένων ομάδων. Ουσιαστικά η πρόοδος ως προς τη θεραπεία των πολιτισμικών αγκυλώσεων που εμποδίζουν μια κοινωνικοποίηση του επίμαχου πληθυσμού με όρους ανεκτούς, συμβατούς με τον 21ο αιώνα, είναι μηδενική.

ΣΥΜΦΩΝΟΙ, η κοινωνικοποίηση θέλει δύο, και εν προκειμένω ο δεύτερος δεν είναι συνεργάσιμος, όμως κάποια καλύτερη αρχή μπορεί να γίνει, στοχεύοντας στη νέα γενιά, η οποία δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι όχι απλως έχει δικαίωμα στην άμβλυνση των υστερήσεών της σε σχέση με τους συνομηλίκους της, αλλά πλέον υπάρχουν και διαθέσιμα εργαλεία για την άμβλυνση αυτή. Στην εποχή μας, δεν σε χωρίζει τάφρος από τη βελτίωση της θέσης σου, ανεξάρτητα από δημοσιονομικές στενότητες.

ΚΑΛΕΣ οι έφοδοι στους καταυλισμούς, αν και έχουν υπάρξει και άλλες στο παρελθόν, αλλά το ζήτημα χρειάζεται μια δομική αντιμετώπιση, μια εθνική πολιτική, κυρίως όμως μια καθαρή πολιτική και κοινωνική βούληση, πέρα από τη δυσφορία, τις καταγγελίες, τις τριβές με τις γειτονιές, την ΕΛΑΣ, τη δικαιοσύνη.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments