Περού: Συνελήφθη για διαφθορά ο αδελφός της προέδρου Μπολουάρτε

Η αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό της προέδρου Μπολουάρτε με την κατηγορία της διαφθοράς

Περού: Συνελήφθη για διαφθορά ο αδελφός της προέδρου Μπολουάρτε

Η αστυνομία του Περού συνέλαβε σήμερα τον αδελφό της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δίκτυο διαφθοράς που διόριζε υψηλόβαθμους αξιωματούχους έναντι ανταλλαγμάτων, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Η έρευνα αυτή αποκαλύφθηκε ενώ η πρόεδρος, η δημοτικότητα της οποίας κυμαίνεται γύρω στο 10% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο, το αποκαλούμενο Rolexgate, καθώς καταγγέλθηκε ότι έχει στην κατοχή της πολλά πολυτελή ρολόγια και κατηγορείται για «παράνομο πλουτισμό». Η ίδια υποστηρίζει ότι τα ρολόγια τα είχε δανειστεί.

Ο Νικάνορ Μπολουάρτε Σεγκάρα, 64 ετών, ο μεγαλύτερος αδελφός της προέδρου, συνελήφθη στο διαμέρισμά του στη Λίμα. Το υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει ότι ήταν ο επικεφαλής ενός δικτύου που διόριζε νομάρχες και αντινομάρχες με αντάλλαγμα «οικονομικά δώρα». Οι αξιωματούχοι αυτοί εκπροσωπούν την κυβέρνηση στις διάφορες επαρχίες της χώρας. Διορίζονται απευθείας από την προεδρία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Νικάνορ Μπολουάρτε φέρεται ότι επωφελήθηκε από τις εξουσίες που του είχε παραχωρήσει η αδελφή του για να πουλήσει αξιώματα. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η οργάνωση «ανέπτυξε την εγκληματική δράση της αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την κυρία Μπολουάρτε», στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ένας νομικός σύμβουλος της προεδρίας και άλλα έξι άτομα συνελήφθησαν επίσης στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας και κατά τις οποίες έγιναν «εξονυχιστικές έρευνες σε 26 ιδιοκτησίες».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα – ΠΓΝΠ: Εξαφανίστηκαν 5 ανήλικα αδέλφια – Είχαν μεταφερθεί με εισαγγελική εντολή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: «Με σώσατε», νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών, η «τιμωρία» μαθητών

Βραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας, τι υποστηρίζει για το θάνατο του βρέφους

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Διπλασιάστηκαν μετά την κατάργηση της περικοπής της σύνταξης

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ