Ποιο είναι το δικό μας σχεδιο;

ΚΑΛΕΣ προθέσεις, οραματικός λόγος, συγκροτημένο σχέδιο αλλά και πραγματισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τη Δυτική Ελλάδα.

ΜΑΣ αξίζει να είμαστε πύλη της δύσης, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά θα πρέπει πρώτα εμείς να δώσουμε περιεχόμενο στο σχήμα αυτό, ένα περιεχόμενο ουσίας που να συνθέτει τον ρόλο που θα έχει η περιοχή μας, με όρους παραγωγικούς και προσανατολισμών.

ΑΠΛΑ μιλώντας με τα λόγια του λαού, πρέπει άμεσα να προσδιορίσουμε ποια θα είναι η αποστολή μας στους κόλπους του εθνικού οικονομικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι και να εργαστούμε πάνω στην κατεύθυνση αυτή.

ΑΥΤΟ είναι εν μέρει ευθύνη της Πολιτείας, εν μέρει όμως είναι ευθύνη των ίδιων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, οικονομικών φορέων της περιοχής. Ποιο είναι το δικό μας σχέδιο;

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χρόνια ζούμε μια αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, με έμφαση στα δίκτυα μετακίνησης και μεταφορών. Η κινητικότητα είναι μείζων μοχλός, αλλά αφ’ εαυτής δεν μεταμορφώνει το παραγωγικό κεφάλαιο μιας περιοχής εάν δεν γίνουν οι αναγκαίες ιδιωτικές επενδύσεις στους τομείς που μπορεί να απορροφήσει η εγχώρια και διεθνής αγορά.

ΑΥΤΑ είναι -όπως άλλωστε και ήταν, από την πρώτη στιγμή της αποβιομηχάνισης και εντεύθεν- το άμεσο μεγάλο στοίχημα για την τοπική ηγεσία και για όλους.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ο πρωθυπουργός μας προσγειώνει ως προς το σιδηροδρομικό ζήτημα, αλλά μετ’ αποζημιώσεως: Το αρχικό σχέδιο υπογειοποιήσεων στην κυρίως πόλη που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υποδομών στο συνέδριο της «Π» δεν θα δεχθεί υπερβάσεις, καθώς είναι μάλλον αδύνατο αυτές να εγκριθούν από την ΕΕ, όμως υιοθετείται το σχέδιο για γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ποια πρακτική αντίδραση θα έχει η δημοτική αρχή, ούτε πόσο η αντίδραση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ