Πόλεμος στην Ουκρανία: Πριμ για τους Ρώσους στρατιώτες που καταστρέφουν δυτικά άρματα μάχης

Οι Ρώσοι στρατιώτες που καταστρέφουν δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία θα παίρνουν πριμ

Ουκρανία

Πριμ θα παίρνουν Ρώσοι στρατιώτες που καταστρέφουν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ και τα οποία χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα επιβραβεύσεων, στο πλαίσιο του οποίου περισσότεροι από 10.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν πάρει ατομικά πριμ από τότε που άρχισε ο πόλεμος, πριν από σχεδόν 16 μήνες.

Με βάση πληροφορίες που δίνουν ρώσοι διοικητές στο πεδίο της μάχης, «γίνονται αυτή τη στιγμή πληρωμές σε στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι οποίοι στην πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατέστρεψαν άρματα μάχης Leopard, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού απένειμε το παράσημο «Χρυσό Αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας» σε στρατιώτες για τους οποίους η Μόσχα λέει πως κατέστρεψαν άρματα μάχης Leopard και αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley που χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως μέχρι τις 31 Μαΐου είχαν ανταμειφθεί συνολικά 10.257 στρατιώτες οι οποίοι κατέστρεψαν 16.001 μονάδες ουκρανικού και δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αμοιβή για ένα εχθρικό τεθωρακισμένο όχημα είναι 50.000 ρούβλια (547 ευρώ) και για ένα άρμα μάχης 100.000 ρούβλια (1.095 ευρώ).

Πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστές αντιαεροπορικών συστημάτων παίρνουν 300.000 ρούβλια (3.284 ευρώ) για κάθε ουκρανικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο που καταστρέφουν. Το ίδιο ποσό είναι η αμοιβή για τα πλήγματα σε συστήματα εκτόξευσης ρουκετών Tochka-U και αμερικανικής κατασκευής HIMARS.