Πολλές διακρίσεις του ΙΟ Πατρών στον «Πριμαρόλια 2025»

Με καθαρό ουρανό, αλλά πολλές διακυμάνσεις αέρα, από 6 έως 15 μίλια, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου ο αγώνας «Πριμαρόλια 2025», που προκήρυξε ο ΙΟΠ και αφορούσε τα σκάφη με πιστοποιητικά ισοζυγισμού ORC.
Ο αγώνας που έγινε στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, εντασσόταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα Ανοικτής Θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και σε αυτόν συμμετείχαν 24 σκάφη. Από αυτά, τα 17 στην κατηγορία ORCΑ και 7 στην κατηγορία ORCB.
Τα σκάφη διένυσαν συνολικά απόσταση 22 νμ με αφετηρία τις εγκαταστάσεις του ΙΟΠ, φτάνοντας λίγο έξω από το λιμανάκι της Κάτω Αχαΐας, όπου από την επιτροπή είχε στηθεί σημαδούρα, για να επιστρέψουν τελικά μετά από πολύωρο ανταγωνισμό στον Όμιλο.
Τα κύματα και ο ήλιος του Πατραϊκού έδωσαν προκλήσεις στα 24 σκάφη και πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα και λόγω του ότι στις ακτές είχε μικρότερη ένταση ο άνεμος, όσα σκάφη ακολούθησαν μεγαλύτερη διαδρομή μακριά από τις ακτές, ευνοήθηκαν και κατάφεραν να τερματίσουν νωρίς.
Νικητές αναδείχτηκαν με την ακόλουθη σειρά οι:
Κατηγορία ORCA
- «AGIOS RAFAIL» – Κακαβούλας Νικόλαος
- «SOKRATIS P.» – Μπαρμπέτας Αντώνιος
- «IRIDINI» – Νικολάτος Γαβριήλ
Κατηγορία ORCB
- «ΣΙΜΠΑ» – Μπούντας Ευθύμιος
- «MARABU» – Νταγκουνάκης Βασίλειος
3 «OKIROI» – Θεοδώρου Γιώργος
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News