Πολυνομοσχέδιο, οι εκλογές στην ΕΟΚ πρέπει να γίνουν έως 31/5

image 619509

Μέσα στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή, υπήρξαν και διατάξεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με μία να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το μπάσκετ! Την ώρα που το σκηνικό των εκλογών έχει μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες, με την αναμονή πλέον από το Πρωτοδικείο για διορισμό προσωρινής διοίκησης, υπήρχαν εύλογα ερωτηματικά για το πότε θα τελεστούν οι αρχαιρεσίες. Χθες κυκλοφόρησαν και σενάρια που τις ήθελαν να πηγαίνουν εξ ανάγκης τον Σεπτέμβριο, αλλά όλα αυτά φαίνεται να λήγουν με μία από τις συγκεκριμένες διατάξεις. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, που εκτός από τις ομοσπονδίες που αναφέρει ονομαστικά μάλλον φωτογραφίζει και την ΕΟΚ, όσες έχουν διορισμένη προσωρινή διοίκηση, πρέπει να κάνουν αρχαιρεσίες μέχρι 31/5/2021!

Το μπάσκετ θα περιμένει το αργότερο μέχρι αύριο τον διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο για να… ενταχθεί στη διάταξη. Στην απόφαση θα υπάρχει και διάρκεια της θητείας της διορισμένης διοίκησης, αλλά λογικά μετά από αυτή τη διάταξη θα συνταχθεί.

Αναλυτικά όλες οι διατάξεις του Αθλητισμού που μπήκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

• Παρατείνεται έως 30/06/2021 η θητεία των ΔΣ και των λοιπών καταστατικών οργάνων πάσης μορφής σωματείων και συλλόγων (πολιτιστικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών κλπ), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

• Σε Αθλητική Ομοσπονδία, που πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης, έχει διοριστεί προσωρινό ΔΣ δυνάμει δικαστικής απόφασης, διεξάγονται υποχρεωτικά αρχαιρεσίες έως τις 31/05/2021 (αφορά στις ομοσπονδίες Πυγμαχίας, Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κλπ).• Αθλητική ομοσπονδία που έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του έτους 2020 (όπως π.χ. εκείνη της Σωματικής Διάπλασης) διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων έως τις 31/05/2021.

• Παρατείνεται έως τις 31/05/2021 η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

• Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις αθλητών που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έως το τέλος του έτους διεξαγωγής των διοργανώσεων (περίπτωση Γκολομέεφ κλπ).

• Καταβάλλονται 4 εκατ. € ως εφάπαξ παροχή στα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό Μητρών Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας.Πρόκειται για τη β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και αφορά σε 1.403 σωματεία, που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων από τις 11/12/2020 έως και 31/12/2020.Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 9.672.000 € σε 3.408 σωματεία, τα οποία είχαν ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους έως και 10/12/2020.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ