Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας αντιμέτωπος με κατηγορίες για φωτιές στα Βίλια το 2021

Ο κατηγορούμενος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αναμειγνύεται στα τοπικά ζητήματα.

Δικαστήριο

Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τις δύο μεγάλες φωτιές στα Βίλια το 2021, ως υπαίτιος εμπρησμών που έλαβαν χώρα στις 16 και στις 23 Αυγούστου 2021.

Η δίκη του αντιδήμαρχου που κατηγορείται για τις φωτιές στα Βίλια, έχει διακοπεί για τις 25 Ιουνίου όταν και αναμένεται να αρχίσει.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από συντονισμένες και ενδελεχείς έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας που οδήγησαν στην εξιχνίαση των δύο εμπρησμών και είχαν ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος, ύστερα από τη νόμιμη διαδικασία της ανάκρισης παραπεμφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αναμειγνύεται στα τοπικά ζητήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το newsit, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής αγνοεί ότι έχει καταδειχθεί ως υπαίτιος των δύο πολύ σοβαρών εμπρησμών.

Ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, αναφέρει σε δήλωση του:

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Ηλεία: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, εμφανίστηκε μετανιωμένος

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Άνδρας μαχαίρωσε και πέταξε από το μπαλκόνι τη γυναίκα του

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου – εντός Φωτήλας

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις