Ραφαέλα Πιτσικάλη: Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία της 21χρονης που έγινε σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη πάλεψε γενναία με τον καρκίνο για χρόνια. Στην κηδεία της, στα Χανιά, βρέθηκε και απλός κόσμος που παρακολουθούσε τον αγώνα της

Ραφαέλα

Τελευταίο αντίο το μεσημέρι στην Ραφαέλα Πιτσικάλη, που πέθανε μετά την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η 21χρονη υπέκυψε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ μετά από έναν αγώνα που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια. Τα μηνύματα που έστελνε η ίδια αυτό το διάστημα ήταν φάροι ελπίδας για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Με χαμόγελο και αισιοδοξία. Με την ίδια να δίνει ελπίδα και κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους. Όλοι τους το μεσημέρι, την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία με τον τρόπο που ήθελε και τους είχε ζητήσει.

Ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα φίλοι, συγγενείς και δεκάδες Χανιώτες είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο αντίο στην 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, τη νεαρή Χανιώτισσα που έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο ιερός ναός Αγίου Πέτρου και Παύλου λίγο μετά τις 11:00 το πρωί γέμισε από κόσμο. Οι περισσότεροι σεβόμενoι την επιθυμία της ίδιας της Ραφαέλας ντύθηκαν στα λευκά και είπαν το στερνό αντίο στη νεαρή κοπέλα.

Ραφαέλα

Η οικογένειά της, οι φίλοι της αλλά και άτομα όλων των ηλικιών που είχαν αγκαλιάσει τον αγώνα της και την είχαν στηρίξαν, είπαν το τελευταίο αντίο σε μια τελετή που μνημόνευε όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα, το ουράνιο τόξο μετά την μπόρα.

Μπαλόνια με μηνύματα για την Ραφαέλα και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στόλιζαν το ναό. Φίλοι της συγκινημένοι τόνισαν ότι «μπόρα ήταν και πέρασε».

Η Ραφαέλα μέσα από την σκληρή μάχη που έδινε με μεγαλείο ψυχής είχε καταφέρει να γίνει σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας. Τα Χανιά μετά την είδηση της απώλειας της 21χρονης βυθίστηκαν στο πένθος καθώς η κοπέλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Ραφαέλα

Επιθυμία της οικογένειας αλλά και της ίδιας της Ραφαέλας ήταν αντί στεφάνων όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο Make A Wish με σκοπό την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού βρίσκονταν εθελοντές του Make a wish οι οποίοι συγκέντρωναν τις δωρεές του κόσμου ενώ παράλληλα τους ενημέρωναν για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός.