Σάλος με τον «Μότσαρτ»: «Τρίζει» η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας – Εκτακτη σύσκεψη του ΔΣ

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση και σενάρια «εξόδου» του Λουκά Θάνου απότο ΔΗΠΕΘΕ Πατρας.

 

Μότσαρτ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης του καλλιτεχνικού διευθυντού της δημοτικής τοπικής μας αυλαίας, Λουκά Θάνου, καθιστώντας όπως όλα δείχνουν, επισφαλή πλέον τη θέση του, στο «τιμόνι» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πάτρα: Σάλος με παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ για παιδιά – Η γυναίκα «Μότσαρτ» και το φιλί!

Μότσαρτ

O Καλλιτεχνικός Διεθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκάς Θάνος.

Ως απόρροια των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου του ΔΣ Πέτρου Βάη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», κατατέθηκε αίτημα για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από τον επικεφαλής του «Κοινοτικού» Θεόδωρο Ντρίνια, ο οποίος ζητάει να εξηγηθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του για τις επίμαχες δηλώσεις του στην «Π» περί ομοφυλοφιλίας, που προκάλεσαν πανελλήνιο σάλο και θεωρήθηκαν «ομοφοβικές».

Μάλιστα ο κ. Ντρίνιας, αφήνει στην«Π» -εμμέσως- ανοικτό το ενδεχόμενο, να ζητήσει ακόμα και την παραίτηση του κ. Θάνου..

Με το αίτημα του συναδέλφου του δημοτικού συμβούλου συμφωνεί ο επικεφαλής του «σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς, που μέσω της «Π» αξιώνει «ξεκάθαρη θέση» ΔΣ και Θάνου για το θέμα, την ίδια ώρα που η Μαριάννα Σταματιάδου, καλεί τον Λουκά Θάνο, «να αναρωτηθεί ο ίδιος, το κακό που έχει κάνει στο ΔΗΠΕΘΕ».
Ταυτόχρονα, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνει το «γάντι» και μέσω της «Π» απαντάει στις χθεσινές δηλώσεις του Πέτρου Βάη στην εφημερίδα μας και μάλιστα όπως τονίζει, το κάνει «ως τομεάρχης Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ως πανεπιστημιακός».

Για ομοφοβικά σχόλια κατηγορεί ο υφ. Πολιτισμού τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας…για τη γυναίκα «Μότσαρτ»

ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ» Η ΜΑΙΖΩΝΟΣ;

Ολα δείχνουν ότι ο Λουκάς Θάνος βρίσκεται «στα σκοινιά» και το ζήτημα των δηλώσεών του, αποκτάει πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που εξακολουθεί να γίνεται θέμα σε ΜΜΕ όλης της χώρας και να δυσφημούνται το ΔΗΠΕΘΕ και η πόλη. Η δημοτική αρχή, προς το παρόν, κρατάει στάση αναμονής, εξαιτίας και κάποιας προγραμματισμένης ιατρικής επέμβασης του κ. Θάνου, αλλά εμφανίζεται προβληματισμένη για τον δυσμενή πανελλήνιο απόηχο αυτής της υπόθεσης και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στη Μαιζώνος εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές περιπτώσεις «απεμπλοκής» του Δήμου από τη δίνη αυτής της ιστορίας, που μοιάζει να πλήττει την εικόνα του. Ακόμα και την «εύσχημη» έξοδο του καλλιτεχνικού διευθυντού, από το ΔΗΠΕΘΕ…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θ. ΝΤΡΙΝΙΑ
Ο επικεφαλής του «Κοινοτικόν», μιλώντας στην «Π», είναι ξεκάθαρος:
«Αφήνω ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα που θα προκύψουν, μετά τη συζήτηση που θα γίνει στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ. Πρέπει το θέατρο να απαντήσει και να πάρει θέση θεσμικά και όχι μέσω του προέδρου του. Πρέπει να συζητήσει το όργανο και να λάβει θέση, από τη στιγμή που οι δηλώσεις Θάνου, κατέστησαν επικοινωνιακά, μείζον θέμα».

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ: «ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣ»

Λάβρο εμφανίζεται με δηλώσεις του στην «Π», το ιστορικό μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, Μαριάννα Σταματιάδου:
«Πρέπει να αναρωτηθεί ο κ. Θάνος το κακό που έχει κάνει στο θέατρο, με τις δηλώσεις του και να σκεφθεί ποια θα είναι η στάση που πρέπει να ακολουθήσει στο μέλλον. Με τις δηλώσεις του, έχει προσβάλει το θέατρό μας».

ΨΩΜΑΣ: «ΑΡΓΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Ο επικεφαλής του «σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς δήλωσε στην «Π»: «Με καλύπτει η δήλωση του κ. Βάη στην «Π» περί «άστοχης διατύπωσης του κ. Θάνου». Θέλω να ακούσουμε στο ΔΣ την άποψη του καλλιτεχνικού διευθυντή και να έχουμε μια ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής. Συμφωνώ με το αίτημα Ντρίνια. Θα έπρεπε ο ίδιος ο κ. Βάης να είχε προκαλέσει αυτή την έκτακτη συνεδρίαση και να μην περιμένει να τεθεί από την αντιπολίτευση. Δυστυχώς, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην επέτειο των 150 χρόνων του ‘‘Απόλλωνα’’, γίνεται πανελλαδικό θέμα συζήτησης για λάθος λόγο. Και αυτό μας στενοχωρεί».

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ «ΓΑΝΤΙ» Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σήκωσε το γάντι, από τις χθεσινές δηλώσεις του Πέτρου Βάη στην «Π», που έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ως τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ως πανεπιστημιακός, που έχω να κάνω με την εκπαίδευση, θεωρώ ότι τέτοια ομοφοβικά ξεσπάσματα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ είναι απολύτως απαράδεκτα. Δεν μπαίνω σε καμία κομματική αντιπαράθεση και αλίμονο αν στην πόλη μας το αυτονόητο, που είναι η καταδίκη της ομοφοβίας, γίνει θέμα κομματικής αντιπαράθεσης. Η Πάτρα, εμείς, οι φορείς της, οι θεσμοί της, συμφωνούμε με τέτοια ομοβοφικά ξεσπάσματα στον Πολιτισμό; Αυτό με ενδιαφέρει, τα άλλα δεν με αφορούν. Κομματική αντιπαράθεση πάνω σε τέτοια θέματα, δεν με αφορούν».

ΧΟΡΕΥΤΕΣ: ΠΑΡΑΞΕΝΗ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή πρωινή παράσταση του «Μότσαρτ», μια παράξενη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι χορευτές της ομάδας, όταν μετά το άνοιγμα της αυλαίας και την προβολή των εικόνων, απευθύνθηκαν στους μαθητές δημοτικού, αφιερώνοντας την παράσταση στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οπως είναι αυτονόητο, τίθεται θέμα για το ποιος είναι ο ρόλος των χορευτών και αν είναι αρμοδιότητά τους να απευθύνουν μηνύματα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η δολοφονία Γρηγορόπουλου, σε μαθητές Δημοτικού. Που το πιθανότερο είναι να μην ήξεραν περί τίνος ακριβώς πρόκειται και να μην έχουν γνώση της δολοφονίας.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop