Σχέδιο τρόμου με χειροβομβίδα στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου – Συνελήφθη ο φερόμενος εκτελεστής – Η εντολή από τις φυλακές
Οι αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει από την Τρίτη τον πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του είχαν ζητήσει να εγκαταλείψει την κατοικία του – Αναζητείται το πρόσωπο που παρέδωσε τη χειροβομβίδα
Οι αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει από την Τρίτη τον πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του είχαν ζητήσει να εγκαταλείψει την κατοικία του – Αναζητείται το πρόσωπο που παρέδωσε τη χειροβομβίδα.
Σχέδιο επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου φέρεται να απέτρεψε η Αστυνομία, έπειτα από τη σύλληψη Αιγύπτιου στη Γλυφάδα.
Ο συλληφθείς εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής έχοντας στην κατοχή του χειροβομβίδα, την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξετάζουν οι Αρχές, επρόκειτο να χρησιμοποιήσει για επίθεση στην κατοικία του πρώην ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.
Ο άνδρας φέρεται να λάμβανε εντολές από κρατούμενο σε σωφρονιστικό κατάστημα, ο οποίος εξετάζεται ως ο οργανωτής του σχεδίου. Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για σχεδιαζόμενο χτύπημα σε πρόσωπο που δεν είχε ακόμη ταυτοποιηθεί, ωστόσο νεότερα στοιχεία δείχνουν ως πιθανό στόχο τον Ισίδωρο Ντογιάκο.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος διετέλεσε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από το 2022 έως το 2023.
Διαβάστε επίσης: Φοιτητικά σπίτια: Πόσο κοστίζει η στέγη σε Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα – Οι τιμές και οι επιλογές
Είχαν προειδοποιήσει τον Ισίδωρο Ντογιάκο
Οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν ενημερώσει τον Ισίδωρο Ντογιάκο ήδη από την Τρίτη ότι υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα εναντίον της κατοικίας του.
Λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων, του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Οι Αρχές είχαν ζητήσει παράλληλα την ενίσχυση της φύλαξης σε περίπου 15 κατοικίες δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, καθώς κατά το αρχικό στάδιο της έρευνας δεν είχε εξακριβωθεί ποιο πρόσωπο αποτελούσε τον τελικό στόχο.
Η υπόθεση ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι πληροφορίες δείχνουν ότι το σχέδιο είχε οργανωθεί μέσα από τις φυλακές και βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.
Αναζητείται εκείνος που παρέδωσε τη χειροβομβίδα
Οι έρευνες στρέφονται τώρα στον εντοπισμό του προσώπου που φέρεται να προμήθευσε τον Αιγύπτιο με τη χειροβομβίδα.
Οι αστυνομικοί επιχειρούν να χαρτογραφήσουν ολόκληρη τη διαδρομή του όπλου και τις επαφές του συλληφθέντος, ώστε να διαπιστωθεί πόσα άτομα συμμετείχαν στην προετοιμασία της επίθεσης και ποιος είχε αναλάβει κάθε ρόλο.
Παράλληλα, εξετάζονται οι επικοινωνίες του Αιγύπτιου με τον έγκλειστο που φέρεται να έδωσε την εντολή, καθώς και το κίνητρο πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου στόχου.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να αναζητούν τυχόν συνεργούς και να εξετάζουν εάν το σχεδιαζόμενο χτύπημα συνδέεται με παλαιότερες υποθέσεις που είχε χειριστεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αυτά τα 6 φαγητά για μπάρμπεκιου δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο ίσως νομίζετε
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
Ζωντανεύει η παράδοση από τον Σύλλογο Σοποτινών ΦΩΤΟ
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Εθελοντική δράση καθαρισμού της πηγής Μαγκάνι στην Κούτελη ΦΩΤΟ
Πώς βράζουν τα μακαρόνια οι Ιταλοί σεφ: Το κόλπο των 60 δευτερολέπτων για να μην κολλάνε ποτέ
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
