Σε στάση εργασίας προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 15 Δεκεμβρίου
Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί σε όλη τη χώρα, πρoχωρούν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.
Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί όλης της χώρας αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προανήγγειλε την στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, με τη δυνατότητα επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις.
Παράλληλα, προγραμματίζεται συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στις 12:00 στα Προπύλαια, μαζί με την ΟΛΜΕ (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και την ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικού τομέα) και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο», αναφέρει η ΔΟΕ.
Στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής οικονομικά και εργασιακά αιτήματα:
– Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ (Μισθολογικό Κλιμάκιο) 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
– Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία, χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
– Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
– Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
«Ο αυταρχισμός του υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει», επισημαίνει στην ανακοίνωσής της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Ο Φωκίων Ζαΐμης στο Προεδρικό με πατέρα και γιo ΦΩΤΟ
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Στο Μάνεσι η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Ο εορτασμός της Αγίας Άννας στην Αρραβωνίτσα
