Σε συναγερμό η Κύπρος για καύσωνα και πυρκαγιές

Οι πρωτοφανείς, ακόμα και για τα τοπικά δεδομένα ειδικά τα τελευταία χρόνια, καύσωνες έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το νησί το οποίο βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών από την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάφο την Τρίτη.

Κύπρος

Σε νέο κύμα ακραίου καύσωνα, το δεύτερο μάλιστα σε ένα μόλις δεκαήμερο εισήλθε η Κύπρος. Οι πρωτοφανείς, ακόμα και για τα τοπικά δεδομένα ειδικά τα τελευταία χρόνια, καύσωνες έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το νησί το οποίο βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών από την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάφο την Τρίτη.

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία που θα φθάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου εξέδωσε για αύριο Παρασκευή το Τμήμα Μετεωρολογίας, ενώ το Τμήμα Δασών διατηρεί στο κόκκινο το επίπεδο συναγερμού για πρόκληση πυρκαγιών.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι η η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς και γύρω στους 35 στα ψηλότερα ορεινά. Επίσης, κίτρινη προειδοποίηση εκδόθηκε για απόψε για τα ψηλότερα ορεινά.

Κλείσιμο σχολείων στις 10:45

Αύριο επίσης τα σχολεία θα κλείσουν στις 10:45 π.μ. λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται. Πρόκειται για απόφαση του υπουργείο Παιδείας το οποίο έχει ανταποκριθεί σε αίτημα εκπαιδευτικών, αλλά και μερίδας γονέων που εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έκθεση παιδιών σε τέτοιες συνθήκες.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Κασσελάκης στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει από μηχανής θεός δεν υπάρχει»

Πάτρα: Κεραμίδα για 50 υπαλλήλους του Δήμου που θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια

Aθηνά Οικονομάκου: Ποιος είναι ο Ιταλοαργεντινός μπασκετμπολίστας, Μπρούνο Τσερέλα που της “έκλεψε” την καρδιά

Σαν σήμερα 13 Ιουνίου 1968 θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης – Τι άλλο συνέβη