Σήμερα μαγειρεύουμε σουπιές με σπανάκι – Εύκολη συνταγή από τον chef Παράσχο Αξιώτη

Σήμερα μαγειρεύουμε σουπιές με σπανάκι - Εύκολη συνταγή από τον chef Παράσχο Αξιώτη

Σουπιές

Ανήκουν στην κατηγορία των μαλακίων και είναι “πρώτα ξαδέρφια” με τα καλαμάρια. Είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, φώσφορο και νάτριο. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι το μελάνι που περιέχουν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα φαγητά, όπως για παράδειγμα να βράσουμε μακαρόνια στο ζουμί τους για να πάρουν θαλασσινή γεύση.

Οι σουπιές σε αντίθεση με τα καλαμαράκια γίνονται συνήθως μαγειρευτές, έτσι δίνουν λιγότερες θερμίδες στον οργανισμό και πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά αν τις συνοδέψουμε με λαχανικά όπως συνηθίζεται.

Επίσης οι σουπιές δίνουν λιγότερη χοληστερίνη από τα καλαμάρια και είναι προτιμότερες.

Η καλύτερη επιλογή είναι να τις μαγειρέψουμε με σπανάκι. Γίνεται έτσι ένα πολύ θρεπτικό πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες A, C, Ε, Β2, Β6 και Β12, νιασίνη καθώς και πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, φολικού οξέως και καλίου και συμβάλει στη ρύθμιση της πίεσης. Επίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στοιχεία. Άλλοι υγιεινοί τρόποι να απολαύσουμε τις σουπιές είναι γεμιστές με ρύζι, κρασάτες, στην κατσαρόλα με πιλάφι, στη σχάρα ή βραστές.

Σήμερα μαγειρεύουμε σουπιές με σπανάκι - Εύκολη συνταγή από τον chef Παράσχο Αξιώτη Σήμερα μαγειρεύουμε σουπιές με σπανάκι - Εύκολη συνταγή από τον chef Παράσχο Αξιώτη

Σπανάκι
Το σπανάκι μπορεί να θεωρηθεί ως superfood. Είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Η κατανάλωση σκούρων φυλλωδών πράσινων λαχανικών όπως το σπανάκι παρέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνες αλλά και μέταλλα με μια σειρά διαφορετικών θετικών επιδράσεων στην υγεία μας.

Το σπανάκι έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, ιδίως σε μεσογειακές, μεσανατολικές και νοτιοανατολικές-ασιατικές κουζίνες. Μπορεί να ενσωματωθεί αρκετά εύκολα σε οποιαδήποτε διατροφή, καθώς είναι μια οικονομική επιλογή και εύκολο στην προετοιμασία και το μαγείρεμα.

Υλικά:
4 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε λουρίδες
1kg. Σπανάκι
3 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Άσπρο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι στη γεύση

Παρασκευή:
O ιχθυοπώλης μας μπορεί να καθαρίσει τις σουπιές, εμείς να τις πλύνουμε καλά και να τις κόψουμε σε λουρίδες.
Πλένουμε καλά και ζεματάμε για λίγο το σπανάκι και αμέσως το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σοτάρουμε τις σουπιές μας με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σβήνουμε με λίγο κρασί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την Ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 30 ΄ λεπτά, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε στην γεύση.

Όταν δοκιμάσουμε τις σουπιές μας και είναι μισοψημένες προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε έως ότου ψηθούν, προς το τέλος ρίχνουμε τον Άνηθο αφήνουμε για άλλα 5 ΄ να σιγοβράσει, συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και σερβίρουμε.

Παράσχος Αξιώτης
Executive Consultant Chef
Τα Μονοπάτια των Γεύσεων

Τα Μονοπάτια των Γεύσεων

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ