Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης μετατοπίζει τον χώρο σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα»

Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για τα ανοιχτά μέτωπα, τις «πληγές» και την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σκουρλέτης

«Τα κόμματα έχουν μέλλον και ρόλο εάν εκφράζουν βαθύτερες ανάγκες, εάν μπορούν να αναγνώσουν τα αποτελέσματα και να δώσουν λύσεις», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με την επόμενη ημέρα μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος από τα στελέχη της «ομπρέλας».

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN χαρακτήρισε το κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκη» τονίζοντας ότι «αυτή η βίαιη μετατόπιση και μετάλλαξή του αφήνει ένα κενό στον χώρο της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί κάτι καινούριο για να καλύψει αυτό το κενό. Θα γίνει; Κανείς δεν το ξέρει αυτό αυτή τη στιγμή», σημείωσε, ενώ μίλησε για μία «μεταβατική περίοδο συζητήσεων και διαβουλεύσεων».

Αναφορικά με τη δημιουργία νέου φορέα σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά, ενώ είπε ότι «η μεγαλύτερη δεξαμενή πολιτικοποιημένων ανθρώπων που θα είχε ένα ενδιαφέρον να μπουν ξανά στην υπόθεση της οργανωμένης παρέμβασης είναι οι ανένταχτοι αριστεροί», πρόσθεσε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει εκατοντάδες ψήφους από το 2015 και έπειτα».

Σχολιάζοντας την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, είπε: «δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει 2-3 σοβαρά πολιτικά πράγματα και να αναφερθεί στο κορυφαίο γεγονός που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Τον πόλεμο».

Αναφέρθηκε στο σχόλιο του Νίκου Φίλη ότι ο λόγος του κ. Κασσελάκη «θυμίζει τον Ντόναλντ Τραμπ» και διερωτήθηκε: «Αυτό που είδαμε προχθές δεν επιβεβαιώνει το Νίκο Φίλη;»

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «υπηρετούσε ένα συνέδριο διάσπασης» και πως το κατάφερε. Τόνισε ότι «διέλυσε ένα χώρο και τον μετατοπίζει σε ένα λαϊκίστικο κεντροδεξιό μόρφωμα με αντιΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα».

«Έχουμε μία μετάλλαξη στις θέσεις ενός λαϊκιστικού κεντροδεξιού κόμματος και επιβεβαιώνεται όταν η σημερινή γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη τα στελέχη για την περίοδο 2011-2015, είπε ο πρώην υπουργός και έκανε το εξής ερώτημα: «η περίοδος που ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε εποποιία, που ανέτρεψε τους συσχετισμούς που κατέρριψε τι φαύλο δικομματικό σύστημα που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη;»

Ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε για την καταγγελία που έκανε αναφορικά με τα τρολς στο διαδίκτυο λέοντας ότι όλοι οι χώροι διαθέτουν ενώ σημείωσε ότι «το πρώτο προϊόν σε διαφήμιση και μπάτζετ είναι τα τρολς της ΝΔ στο διαδίκτυο».

«Η ιστορία των τρολς είναι κάτι πολύ λίγο μπροστά στην καταπάτηση των ανεξάρτητων Αρχών. Μπροστά στο γεγονός ότι έχουμε το πιο επίσημο σύστημα παρακολούθησης μέσα στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Χαρακτήρισε «δήθεν δημοκρατικοφανή» τον τρόπο εκλογής αρχηγού από τη βάση. Ενώ εξήγησε ότι τον συγκεκριμένο τρόπο τον χαρακτηρίζει έτσι επειδή «οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αρχηγό ενός κόμματος».

Σημείωσε ότι «αυτό σπάει τους δεσμούς σε ένα κόμμα» και «καταργεί τη λογοδοσία». «Όταν σε ψηφίζουν 75.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει διαδικασία της λογοδοσίας», είπε.