Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης φαλτσάρει λίγο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός

«Αν τον συμβούλευσε ο Σπηλιωτόπουλος τον πρόεδρο να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, το πρώτο εγχείρημα απέτυχε»

Σπίρτζης,Κασσελάκης,ΣΥΡΙΖΑ

Απτόητος συνεχίζει να ασκεί κριτική δημοσίως στον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open TV και αναφερόμενος στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «θα «ξεσκίσει» όποιον βάλλει κατά των γιατρών του ΕΣΥ δήλωσε:

«Έχω πει πάρα πολλές φορές πως όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή» ενώ αναφερόμενος σε στελέχη που προεξοφλούν τη διαγραφή του από το κόμμα είπε πως «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ, προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούνε ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουνε τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται τέτοιες απόψεις. Αυτό ξέρετε, το λέγανε ξανά αν θυμάστε, το λέγανε όταν παραιτήθηκα από την Πολιτική Γραμματεία, γιατί δεν συμφωνούσα με μία θέση, κάνοντας λόγο για μια “απολιτική διαδικασία”. Μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα είναι συντεταγμένα, έχουνε όργανα, έχουν διαδικασίες και έχουν και πολιτική λειτουργία».

Για τη ροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς μια ακροδεξιά ρητορική είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Όχι βέβαια, αυτό έλειπε» αποφάνθηκε, εκτιμώντας, ωστόσο, πως «νομίζω ότι αυτά που ιδιωτικά μπορούν να λένε δύο άνθρωποι μεταξύ τους δεν είναι αντικείμενο για πολιτική συζήτηση». Ως προς τη δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τα «παγωτά που σκοτώνουν», ο πρώην Υπουργός εκτίμησε ότι «νομίζω ότι αν τον συμβούλεψε ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος τον Πρόεδρο μας να έχει μια τέτοια επικοινωνιακή τακτική, στο πρώτο εγχείρημα απέτυχε», ενώ σε ερώτηση για την «μεταγραφή» του πρώην «γαλάζιου» Υπουργού, καλή ή κακή μεταγραφή νομίζω ότι οι άνθρωποι που επαγγελματικά συνεργάζονται με τον Πρόεδρο ενός κόμματος, δεν μπαίνουν σε θέμα μεταγραφής, παρατήρησε.
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πολιτικό εύρος, ιδεολογικό εύρος. Επομένως, το λέει το καταστατικό του είναι από το δημοκρατικό Κέντρο, την σοσιαλιστική Αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά». Και κατέληξε: «Ο κ. Κασσελάκης οφείλει να το σέβεται αυτό, αν και εντάξει, υπάρχουν πολλές στιγμές και τότε διαφοροποιούνται πιθανά κάποια στελέχη που… φαλτσάρει λίγο».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ