Στα έδρανα από σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – 60 ελεγκτές επί ποδός

Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ για να μπει κανείς στον χώρο του Πανεπιστημίου. Εξήντα ελεγκτές θα είναι σε επιφυλακή.

Στα έδρανα από σήμερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών - 60 ελεγκτές επί ποδός

Χιλιάδες φοιτητές θα περάσουν σήμερα το κατώφλι του Πανεπιστημίου Πατρών. Εξήντα επιστάτες θα ελέγξουν τη νόμιμη παρουσία τους στον χώρο που προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό ράπιντ τεστ.
Το τεστ έναρξης της διά ζώσης λειτουργίας που έγινε την περασμένη Παρασκευή με την υποδοχή των πρωτοετών είχε θετική έκβαση. «Το 80% των πρωτοετών φοιτητών μας είναι εμβολιασμένοι. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο» μας είπε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Εξίσου θετικό θεωρεί ότι «δεν είχαμε από κανέναν φοιτητή μας άρνηση να δείξει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.» μας είπε ο ίδιος προσθέτοντας:
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Το πανεπιστήμιό μας ζωντάνεψε και αυτό θα φροντίσουμε να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο. Την Παρασκευή ελέγξαμε όλους τους χώρους μας. Εχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και φυσικά έχουμε οργανώσει έτσι το σύστημα ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος».

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Μπούρας, τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν ως εξής:
>Εκπαιδευτικό προσωπικό 92%
> Διοικητικό προσωπικό 82%
> Φοιτητές (πλην πρωτοετών) 70%

60 ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ

Στο πλαίσιο του ελέγχου επιστρατεύονται 60 επιστάτες οι οποίοι θα ελέγχουν όσους εισέρχονται στον χώρο του Πανεπιστημίου να διαθέτουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό.
Αυτό σημαίνει ότι:

  • Κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας ή επισκέπτης θα πρέπει να φέρει σε έντυπη μορφή το απαιτούμενο ανά περίπτωση πιστοποιητικό ή βεβαίωση που αποδεικνύει την πλήρωση στο πρόσωπό του μιας εκ των προϋποθέσεων (εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου), καθώς και σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ακαδημαϊκή ταυτότητα ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).
  • Και τα δύο έγγραφα θα πρέπει να επιδεικνύονται σε πιθανό έλεγχο από το εντεταλμένο προσωπικό του ιδρύματος, στο οποίο έχουν ανατεθεί καθήκοντα ελέγχου. Ειδικότερα, οι φοιτητές οφείλουν να τοποθετούν τα δύο έγγραφα πάνω στο έδρανο σε εμφανές σημείο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εντός αιθουσών και εργαστηρίων, όπου πραγματοποιείται εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Κατά την έναρξη ή τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο διδάσκων δύναται να ζητήσει το σχετικό έγγραφο.

 

ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Μέτρα έχουν ληφθεί και στους κοινόχρηστους χώρους, όπως αυτός της εστίας. Οπως μας ανέφερε ο κ. Μπούρας «έχουμε διαμορφώσει δύο γραμμές για τη σίτιση. Η μια αφορά τους εμβολιασμένους και η άλλη τους ανεμβολίαστους». Και στους δύο η παροχή του φαγητού θα γίνεται με τα προβλεπόμενα μέτρα που σημαίνει φαγητό σε πακέτα όπως και τα σερβίτσια.

 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα Εμβολιαστικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι τα εξής:
⦁ Στο Ρίο (Πανεπιστημιούπολη Ρίου – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο)
⦁ στο Κουκούλι (Πανεπιστημιούπολη Κουκούλι – Φοιτητική Εστία)
⦁ στο Μεσολόγγι (Πανεπιστημιούπολη Μεσολογγίου, κτίριο Κ10).

Οσα από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όλων των κατηγοριών, Μόνιμο, Εκτακτο Διδακτικό και Τεχνικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ), συμβασιούχοι, ερευνητές κ.ά. και βεβαίως οι φοιτητές που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να το δηλώσουν με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Οπως μας ανέφερε ο πρύτανης, ο εξοπλισμός των Εμβολιαστικών Κέντρων έγινε από το Πανεπιστήμιο και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Εντοπίστηκε «νέα» ναρκωτική ουσία - ΦΩΤΟ
Πάτρα: Ο Δήμος αναζητά κτίρια για μίσθωση για στέγαση Νηπιαγωγείων - ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Χάρης Τσίτσικας: Απολύμανση υπηρεσιακών οχημάτων με ίδια μέσα, επιτακτική η αποδέσμευση κονδυλίων
Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αιτωλίας: «Λουσμένα στο αίμα εμβρύων τα εμβόλια για τον covid»