Σταθάκης στην «Π»: «Στοχεύουμε σε τρεις μεγάλες προκλήσεις: πράσινη μετάβαση, κοινωνικές ανισότητες, ποιότητα δημοκρατίας»

«Θα ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος σε παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία και προοδευτικό φορολογικό σύστημα» τόνισε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Σταθάκης στην «Π»: «Στοχεύουμε σε τρεις μεγάλες προκλήσεις: πράσινη μετάβαση, κοινωνικές ανισότητες, ποιότητα δημοκρατίας»

Με επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης την ομιλία του στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

«Πλέον τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και η Νέα Δημοκρατία πέρασε μια μεγάλη περίοδο διακυβέρνησης και είδαμε τις πραγματικές επιλογές της για την ανάτπυξη και την κοινωνία» είπε αρχικά ο κ. Σταθάκης στην σχεδόν κατάμεστη αίθουσα.

Πέρα από τα σχόλια και την κριτική στην κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στο κοινό το μέρος του νέου σχεδίου διακυβέρνησης του κόμματος της αντιπολίτευσης ως υπεύθυνος της αρμόδιας επιτροπής.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησος» λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στο κοινό, ο κ. Σταθάκης είπε: «Το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να απαντήσει στις τρεις μεγάλες προκλήσεις της εποχής: Πράσινη μετάβαση, κοινωνικές ανισότητες και η ποιότητα της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων» για να συνεχίσει αναλύοντας το πρώτο σκέλος: «Διαμορφώνουμε μια στρατηγική που λέει ότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με την κοινωνία παρούσα και συμμετέχουσα. Πρέπει να διασφαλιστεί και να μην υπάρχει κοινωνικός αποκλεισμός και ταυτόχρονα πρέπει να συνδυαστεί με αυτό που έχει ανάγκη το αναπτυξιακό μοντέλο με μια στροφή στην παραγωγή και στην τεχνολογία».

Στη συνέχεια, σχετικά με τις κοινωνικές ανισότητες, είπε στην «Π» ο κ. Σταθάκης: «Στοχεύουμε στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω της ισχυροποίησης του κόσμου της εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων, της μείωσης ελαστικών σχέσεων εργασίας και της αύξησης του κατώτατου μισθού κ.ό.κ. Ενώ επιπλέον, θα ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος σε παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία και προοδευτικό φορολογικό σύστημα».

Τρίτος πυλώνας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημοκρατία και τα δικαιώματα. «Χρειάζονται μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, την αποκέντρωση υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών, αλλά και ενίσχυση των δικαιωμάτων ώστε όλοι να έχουν ίση θέση και ευκαιρίες στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στην Παντάνασσα-ΦΩΤΟ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της 6ης ΥΠΕ, με θέμα: "Ψυχική Υγεία των Παιδιών εν καιρώ covid 19"
Περιοδεία ΚΚΕ στη Δυτική Αχαΐα: Αναδείχθηκαν οι τραγικές ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας
Κουνάβης προς Λιβανό: Ζητά άμεσα την εκτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αχαΐα