Στοιχεία και απόψεις

Ο Δημήτρης Κόκλας είναι μέλος του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχείρησης ΚΙΝΑΛ.

Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στις 7/9/2021 ανακοινώθηκαν στοιχεία που δείχνουν αύξηση κατά 16,2% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στοιχεία άκρος ανησυχητικά
ΣΤΟΙΧΕΙΑ που θα οδηγήσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη στην προς στα πάνω αύξηση του ΑΕΠ.

Αυτό επιβεβαιώνει και η συνέντευξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρας, που δήλωσε την αύξηση του ΑΕΠ κατά 6%.

Αυτό σημαίνει πως θα δούμε το δημόσιο χρέος πιο πάνω από ό,τι είναι σήμερα και όποιος πλούτος παραχθεί δεν θα πάει στους πολλούς που έχουν πραγματικές ανάγκες, αλλά θα πάει αποκλειστικά στους λίγους και ισχυρούς. Την ίδια στιγμή πού το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στο 205% του ΑΕΠ.

Η κυβερνητική προχειρότητα και η αδιαφορία δεν σταματάει εδώ.
ΑΦΗΝΕΙ έξω από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης την μικρομεσαία επιχείρηση δηλαδή την πηγή των νέων θέσεων εργασίας.

Αυτό σημαίνει, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη έχει σχεδιάσει να μοιράσει λουκέτα στην μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση αυτή, πού πριν λίγα χρόνια ήταν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

ΑΚΟΜΗ και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο προχώρησε η κυβέρνηση είναι χωρίς αντίκρισμα για τους πολλούς.
ΤΩΡΑ πώς μπορεί να μιλά για ευημερία και μακροπρόθεσμους στόχους και ταυτόχρονα να αδιαφορεί για το σήμερα των πολιτών και ιδιαίτερα των Νέων τη στιγμή πού σύμφωνα με την Gyrostat η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους ΝΕΟΥΣ στην ΕΕ.
ΩΣΤΟΣΟ χρειάζεται να δούμε την πορεία των οικονομικών δεικτών αλλά και τους υπόλοιπους οικονομικούς δείκτες όπως το Χρέος, το Εμπορικό Ισοζύγιο, την Ανεργία, την έμμεση και άμεση φορολογία, τον πληθωρισμό στοιχεία που δείχνουν την πορεία μια οικονομίας αλλά και την οικονομική κατάντια μιας κοινωνίας.
ΓΙ ΑΥΤΗ λοιπόν την οικονομική κατάντιας τις μεσαίας Τάξης πρέπει η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης για τα νοικοκυριά, με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων και συνεχείς ελέγχους των αρμοδίων αρχών για να την πάταξη της αισχροκέρδειας.

ΑΝ δούμε την πραγματική μείωση των εισοδημάτων όπως επισημαίνει και το δημοσιονομικό συμβούλιο αποδεικνύουν τον χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής πουδουλεύει συστηματικά για τους λίγους και ισχυρούς, είτε μέσω φορολογικών απαλλαγών, είτε μέσω συμφωνιών με τους μεγάλους παίχτες της αγοράς.
«ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ».

ΓΙΑ μια φορά ακόμη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη νομοθετεί με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων.

ΓΙΑ μια φορά ακόμη θα επισημάνω, πως χωρίς την μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει.
ΟΦΕΙΛΕΙ λοιπόν η κυβέρνηση αυτό να το αντιληφθεί, να αναθεωρήσει τα σχέδια της, να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα λόγια, τις επικοινωνιακές της δηλώσεις, να επικεντρωθεί στην αποτελεσματικότητα και όχι σε μακροπρόθεσμους στόχους της οικονομικής πολιτικής.
«ΠΡΩΤΑ το σήμερα και μετά το αύριο».

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments