Σβόλης και Γούτος σχολιάζουν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τη ΝΔ: «Πολιτική από πολιτικούς και συμβουλευτικά οι τεχνοκράτες»

Τι λένε,  οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στους δήμους της Πάτρας και της Αιγιάλειας, οι οποίοι προέρχονται από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Γιατί πιστεύουν ότι έπεσε τόσο η ΝΔ;

Σβόλης

Οι ευρωεκλογές πέρασαν, η Νέα Δημοκρατία είδε τα ποσοστά της να μειώνονται και ο ανασχηματισμός ήταν μια απάντηση στους πολίτες ότι το μήνυμα ελήφθη.

Τι λένε, όμως, για όλα αυτά οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στους δήμους της Πάτρας και της Αιγιάλειας, οι οποίοι προέρχονται από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Γιατί πιστεύουν ότι έπεσε τόσο η ΝΔ; Τι θα έλεγαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα τετ α τετ μαζί του; Και τι πιστεύουν: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2027 ή μπορεί και νωρίτερα;

«ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Σβόλης

Κώστας Σβόλης

«Καταρχάς θα πρέπει να δεχτούμε ότι οι ευρωεκλογές δεν έχουν την πόλωση και την πολιτική συσπείρωση των εθνικών εκλογών», σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πατρέων Κώστας Σβόλης και πρόσθεσε:

«Επομένως η αδιαφορία προς την κάλπη, αλλά και η διάθεση να αποσταλεί μήνυμα προς την εκάστοτε κυβέρνηση, δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό και την αποχή και το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει, όμως, οι πολίτες να αντιληφθούν ότι το ύψιστο δικαίωμα της ψήφου δεν θα πρέπει να απεμπολείται».

Και ο Κώστας Σβόλης πρόσθεσε και τα εξής: «Η μείωση του αριθμού των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος προφανώς οφείλεται στην αποχή, αλλά και στην απογοήτευση μεγάλου μέρους της κοινωνίας από την αντιμετώπιση σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας, καθώς και σε θέματα που ενοχλούν τον αξιακό και ηθικό κώδικα των πολιτών.

Αν ήμουν σε ένα τετ-α-τετ με τον Πρωθυπουργό, θα υποστήριζα ότι η επιλογή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να έχει άμεση σχέση με ανθρωποκεντρική πολιτική. Η πολιτική θα πρέπει να ασκείται από τους πολιτικούς και οι τεχνοκράτες να έχουν συμβουλευτικό ρόλο. Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνδυάζονται με τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας». Σε ό,τι αφορά το αν οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από το 2027, ο Κώστας Σβόλης σχολίασε το εξής: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα να απαντηθεί αυτό το ερώτημα στην παρούσα χρονική στιγμή».

«ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

Σβόλης

Χρήστος Γούτος

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος τόνισε τα εξής: «Οπως έγινε σαφές, το μήνυμα των εκλογών όπως αναδείχτηκε από την τεράστια αποχή ήταν -πέραν της χαλαρής ψήφου που συνεπάγονται ούτως ή άλλως οι ευρωεκλογές- και η εντολή που θέλησε να δώσει ο κόσμος για πραγματοποίηση διορθωτικών κινήσεων σε ό,τι αφορά την παραγωγή κυβερνητικού έργου και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Η μείωση του ποσοστού της ΝΔ οφείλεται, κατά τη γνώμη μου, στο ότι το κυβερνών κόμμα δεν κατόρθωσε, μέχρι τώρα, να ανταποκριθεί στον βαθμό που θα έπρεπε στη γενική απαίτηση για μείωση της ακρίβειας που επικρατεί σε όλους τους τομείς, αλλά και για δικαιότερη φορολόγηση. Σημαντικός παράγοντας, επίσης, είναι και η αποτυχία της ΝΔ να ενεργοποιήσει επαρκώς το δυναμικό της, γιατί δυστυχώς κάποιο μέρος αυτού κινείται με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον κι όχι το συμφέρον της παράταξης. Και για την Αχαΐα που γνωρίζω καλύτερα, το φαινόμενο αυτό συναντάται συχνά.

Στον πρωθυπουργό θα έλεγα να επιλέγει προσεκτικά τα πρόσωπα που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό και που απαρτίζουν την παράταξη και να θέσει σε εφαρμογή αμελλητί το μεταρρυθμιστικό του έργο, για το οποίο άλλωστε ο κόσμος τον ψήφισε στις εθνικές εκλογές. Θεωρώ ότι η αξιοπιστία του πρωθυπουργού εγγυάται ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου ΦΩΤΟ

Φόβοι για ακρωτηριασμό εργαζόμενου καθαριότητας, νοσηλεύεται στην Πάτρα, το σοκαριστικό ατύχημα

Καιρός: «Ποδαρικό» σήμερα με μελτέμια και καταιγίδες, επανέρχονται τα 40αρια, η πρόγνωση για την Πάτρα

Αχαΐα: Μια σύλληψη για τη φωτιά στη Γουμένισσα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του Διονύση Γκοτσούλια

Πάτρα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον τραυματισμό του παιδιού από βεγγαλικό σε σχολική γιορτή

Στον Πατραϊκό τα πρώτα αιολικά: Στην α’ φάση ανάπτυξης η περιοχή, πού θα κατασκευαστούν

Κρίσιμη εβδομάδα στο ΠΑΣΟΚ: Οι κινήσεις του Ανδρουλάκη, «παρών» στις εξελίξεις δηλώνει ο Δούκας