Συνεχίζεται η Προανακριτική: Νέα SMS Καλογρίτσα-Παππά

Ο γνωστός εργολάβος επανήλθε με νέα στοιχεία με SMS με τον Νίκο Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα.

Καλογρίτσα

Ο κ. Καλογρίτσας επανήλθε πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες και κατέθεσε μεταξύ άλλων και σειρά τιμολογίων αναφορικά με τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε SMS του Νίκου Παππά προς τον εργολάβο στο οποίο αναφέρει: «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα», «αύριο πρωί». Από την ανωτέρω επικοινωνία προκύπτει σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc.

Μάλιστα σε έτερο SMS, ο πρώην υπουργός καλεί τον επιχειρηματία να συναντηθεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά. « Περιμένω τηλ», αναφέρει το πρώτο μήνυμα και συνεχίσει: ««Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό,τι του πούμε (Φουρλεμάδης)». Η αλληλουχία αυτή των μηνυμάτων αποδεικνύει σύμφωνα με τις πηγές της επιτροπής πως ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά και κανόνισε συνάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του Alphaμε τον κόκκινο εργολάβο, αποδεικνύοντας ότι ο τελευταίος λειτουργεί με εντολές του πρώην υπουργού.

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», σχολιάζουν δεικτικά πηγές της πλειοψηφίας της επιτροπής.