Συνεχίζεται στις 26 Οκτωβρίου το αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο από το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος»

Στον χώρο της Αγοράς Αργύρη.

Συνεχίζεται

Συνεχίζεται στην Αγορά Αργύρη, το αφιέρωμα του Πολιτιστικού Σωματείου «Ο Φάρος» στον ιταλικό κινηματογράφο. Η 3η ταινία για τον αφιέρωμα στον Iταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα θα προβληθεί αύριο, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Η τρίτη ταινία – Comedians, του Gabriele Salvatores – 2021 – βασισμένη στο ομώνυμο έργο «Commedianti» του Trevor Griffiths, είναι ένας καλειδοσκοπικός προβληματισμός για την αξία της κωμωδίας που μπορεί να είναι πρόκληση ή απλή ψυχαγωγία. Είναι μια αντανάκλαση για το νόημα της κωμωδίας στην εποχή μας, που πραγματεύεται απολύτως επίκαιρα ζητήματα.

Έξι επίδοξοι ηθοποιοί, κουρασμένοι από τη μετριότητα της ζωής τους, ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την πρώτη τους παράσταση. Αυτή είναι, για όλους, η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους. Ένας εξεταστής θα επιλέξει ένα για μια τηλεοπτική εκπομπή.

Η συνέχεια έρχεται την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και πάλι στην Αγορά Αργύρη στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία,  «Una storia senza nome» – «Μια ιστορία χωρίς όνομα», Roberto Andò – 2018, η οποία είναι εμπνευσμένη από ένα γεγονός που έγινε πραγματικά στο Παλέρμο, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το 1969,

Ένας συγγραφέας αποκτά μια νέα υπόθεση για ταινία από έναν συνταξιούχο ντετέκτιβ. Αλλά δεν ξέρει ότι αυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός διάσημου πίνακα του Καραβάτζιο που κλάπηκε με την εμπλοκή της μαφίας.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Tο 2019 – κέρδισε το Βραβείο Flaiano.

Οι ταινίες θα προβάλλονται και με Ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop