ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη η επίσκεψη στην Αλβανία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει αποτυχημένη την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη γείτονα χώρα, Αλβανία.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε εντός της εβδομάδας στην Αλβανία και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αυτήν ακριβώς την επίσκεψη, ως μία αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το news.gr, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται πως «Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: “Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα”. Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν “καιρικών συνθηκών” στις περιοχές αυτές».

«Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου», προσθέτει και σχολιάζει: «Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας “συγγνώμη” την αναφορά Ράμα πως “δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα” η δήλωσή του ότι η χώρα μας “εξαπάτησε την ΕΕ” για να ενταχθεί σε αυτήν».

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments