ΣΥΡΙΖΑ: Η Έλενα Ακρίτα η επιλογή για την Αντιπροεδρία της Βουλής – Τι είπε η Ρένα Δούρου
Η απόφαση έρχεται μετά την αποχώρηση της Όλγας Γεροβασίλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Προεδρείο της Βουλής – «Δεν χρειάζεται διαπιστευτήρια για τη μαχητικότητά της», ανέφερε η Ρένα Δούρου

Την Έλενα Ακρίτα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για θέση αντιπροέδρου της Βουλής, κλείνοντας μία από τις εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση της Όλγας Γεροβασίλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Την επιλογή έκανε γνωστή η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη βουλευτή Επικρατείας ως μία από τις πλέον δραστήριες παρουσίες της ΚΟ στο Κοινοβούλιο.
Η εξέλιξη έρχεται δύο ημέρες μετά την επίσημη ανεξαρτητοποίηση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία γνωστοποίησε παράλληλα την αποχώρησή της από τη θέση που κατείχε στο Προεδρείο της Βουλής.
Από τα σενάρια στην επιλογή Ακρίτα
Το όνομα της Έλενας Ακρίτα είχε ήδη μπει τις προηγούμενες ημέρες στη συζήτηση για την κάλυψη της θέσης, μαζί με εκείνα άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή τοποθέτηση της Ρένας Δούρου βάζει τέλος στα σχετικά σενάρια και καταλήγει στην επιλογή της βουλευτού Επικρατείας.
«Νομίζω ότι δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια για τη μαχητική και δραστήρια συνάδελφο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΚΟ.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει πλέον από την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία για την εκλογή στο Προεδρείο της Βουλής.
Η αποχώρηση Γεροβασίλη άνοιξε τον δρόμο
Η αλλαγή στο Προεδρείο προκλήθηκε μετά την οριστικοποίηση, στις 24 Αυγούστου, της αποχώρησης της Όλγας Γεροβασίλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η βουλευτής Άρτας είχε ανακοινώσει ήδη από τον Ιούλιο την πρόθεσή της να ανεξαρτητοποιηθεί, είχε όμως καθυστερήσει την τυπική διαδικασία έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία του Προεδρείου.
Με την επίσημη επιστολή της προς τον Νικήτα Κακλαμάνη ολοκληρώθηκε η αποχώρησή της τόσο από την ΚΟ όσο και από τη θέση της αντιπροέδρου, ανοίγοντας τη διαδικασία για νέα εκλογή και αναδιάταξη των θέσεων στο Προεδρείο.
Η Ακρίτα στο νέο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ
Η επιλογή της Έλενας Ακρίτα γίνεται σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών τον Ιούλιο, η Ρένα Δούρου ανέλαβε την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την Ακρίτα να έχει στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητά της.
Η βουλευτής Επικρατείας έχει έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, ενώ είναι επίσης Τομεάρχης Ισότητας και Δικαιωμάτων του κόμματος και συμμετέχει στις εργασίες κοινοβουλευτικών επιτροπών.
Η πρότασή της για το Προεδρείο αποτελεί πλέον μία ακόμη κίνηση στη διαδικασία ανασύνταξης της κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News