Τα επόμενα βήματα της ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ για τη διασφάλιση της ανοδικής πορείας της

Αυτό το διάστημα, ξεκινάει ο στρατηγικός σχεδιασμός για τα επόμενα 2 χρόνια που περιλαμβάνει την προσθήκη 2 νέων καταστημάτων στο δυναμικό της επιχείρησης, εξυπηρετώντας ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της πόλης.

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης που έκλεισε, βρίσκεται η ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ. Η πατρινή αλυσίδα supermarket – μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση – κατατάσσεται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου της πανελλαδικά και αποτελεί βασικό μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, με 13 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το τριετές επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης, το οποίο περιλάμβανε την ανάπτυξη του δικτύου της με 3 νέα καταστήματα και την επέκταση του ιδιόκτητου Κέντρου Διανομών με αύξηση της χωρητικότητάς του κατά 50%. Οι εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν πλέον συνολική έκταση 7.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.000 τ.μ. αντιστοιχούν σε ψυχόμενους χώρους.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν ανακαινίσεις σε 3 καταστήματα με εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, μειώνοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες των καταστημάτων αυτών κατά 24%. Παράλληλα, ξεκίνησε να λειτουργεί το Τηλεφωνικό Κέντρο Παραγγελιών για την καλύτερη διαχείριση και εκτέλεση των τηλεφωνικών παραγγελιών των καταναλωτών, ενώ σε βάθος τριετίας αυξήθηκε κατά 4,2% ο αριθμός των απασχολούμενων του ομίλου που ανέρχονται πλέον σε 585 άτομα.

Αυτό το διάστημα, ξεκινάει ο στρατηγικός σχεδιασμός για τα επόμενα 2 χρόνια που περιλαμβάνει την προσθήκη 2 νέων καταστημάτων στο δυναμικό της επιχείρησης, εξυπηρετώντας ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της πόλης. Ένας ακόμη στόχος για την επόμενη διετία, είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως και κατά 80%. Προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης στο σύνολο της δραστηριότητάς της. Όλα τα παραπάνω, επιτεύχθηκαν μέσω της πλήρους αξιοποίησης ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, διατηρώντας μηδενική εξάρτηση από δανεισμό.

Σημαντικό τμήμα των δραστηριοτήτων της εταιρίας είναι η επένδυση σε προγράμματα δράσεων οικονομικής υποστήριξης και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο, το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό . Ως αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού συνόλου, αναγνωρίζει την αξία της προσφοράς και ανταπόδοσης, συμμετέχοντας σε δράσεις ανακύκλωσης (χάρτινων & πλαστικών συσκευασιών, μπαταριών, λαμπτήρων κ.ά.), εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφοράς τροφίμων, χορηγιών και δωρεών προϊόντων σε τοπικές δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης.

Η διοίκηση της εταιρίας δηλώνει ικανοποιημένη με την επίτευξη των στόχων της στο ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον των τελευταίων ετών, κυρίως εξαιτίας των μεγάλων πληθωριστικών πιέσεων και αισιοδοξεί για τα επόμενα βήματά της. Σημαντικός παράγοντας αυτού του αποτελέσματος είναι η έμπρακτη στήριξη και η διαρκής εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού όλα αυτά τα χρόνια που επιτρέπουν στην πατρινή αλυσίδα να στοχεύει ακόμη πιο ψηλά, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διατήρησης μακροχρόνιων δεσμών συνεργασίας.

Η δεύτερη γενιά της οικογένειας, έχοντας ως γνώμονα τη διατήρηση εταιρικής κουλτούρας με κοινές αξίες και στόχους, όπως επίσης και σχέσεων αφοσίωσης και εμπιστοσύνης με το προσωπικό και τους συνεργάτες, είναι έτοιμη να αναλάβει την ολοκληρωτική μετάβαση της ηγεσίας της επιχείρησης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση και την ευημερία της.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ