«Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση»

ΜΜΕ

Το βιβλίο του δημοσιογράφου, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και μέλους του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» θα παρουσιαστεί σήμερα στην Πάτρα στις 19.30 στην Αγορά Αργύρη.

Θα μιλήσουν οι Βασίλης Τριανταφύλλου Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιώτα Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος του Ταμείου της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ Μιχάλης Βασιλάκης.

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου μέσω του βιβλίου του θέλει να καταγράψει, να αναλύσει σε βάθος και να εξηγήσει τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Επικεντρώνει στην ελληνική μηντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Έτσι το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ.

Επίσης ο συγγραφέας Σωτήρης Τριανταφύλλου, φιλοδοξεί το βιβλίο να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Από τα πρώτα βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων. Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν ρομπότ.

Μάλιστα το βιβλίο αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα, διδάσκεται για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού που εδρεύει στη Σπάρτη.

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και διευθυντής επικοινωνίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ διδάσκει και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αθλητικής δημοσιογραφίας του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι και εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments