Τα τέρατα συνεχίζουν την παρέλαση

ΝΙΚΗΣΑΝ οι Ελληνες, αναφώνησε από το βήμα του Επιμελητηρίου ο υπουργός των Οικονομικών, εννοώντας τη μακρά δοκιμασία των αλλεπάλληλων κρίσεων, από την οποία βγήκαμε στα πόδια μας. Οι περισσότεροι, όχι όλοι: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κρίση είχε και θύματα. Μεγάλη υπόθεση η επιτυχής έκβαση ενός πολέμου, αλλά οι απώλειές του είναι ένα σημαντικό ηθικό και ψυχικό μέγεθος. Και πρακτικό, ασφαλώς.

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ, αλλά τα θρίλερ έχουν και συνέχειες. Τελειώσαμε, κακήν κακώς και με ακρωτηριασμούς, με τα τέρατα της δεκαετίας του ’10, αλλά μας προέκυψαν τέρατα με άλλη μορφή, την υγειονομική, που για να αναχαιτιστεί χρειάστηκε να αιμοδοτήσει το ευρωπαϊκό ταμείο και ο κρατικός προϋπολογισμός, και πριν κλείσουν οι πληγές, εμφανίστηκε το τέρας των τεράτων, ο πόλεμος και η εξακόντιση του ενεργειακού κόστους, που συμπαρέσυρε τα πάντα -παραγωγική διαδικασία, πρώτες ύλες, καταναλώσεις, επίπεδο ζωής και πιθανότατα την απασχόληση.

ΧΘΕΣ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας έδωσε μια ζοφερή εικόνα της πραγματικότητας των επιχειρήσεων. Κράτησαν οι περισσότερες άμυνα, για να μην μετακυλίσουν στην κοινωνία τα βάρη, γιατί έτσι θα επιβάρυναν καταδικαστικά τη δική τους βάση στηρίξεως, αλλά αυτό δεν μπορεί να παραταθεί επί μακρόν. Ο πόλεμος θα πρέπει να τελειώσει, και αν αυτό δεν είναι εφικτό -μερικοί πόλεμοι δεν τελειώνουν παρά με την επέκτασή τους, όπως ο Β’ Παγκόσμιος- θα χρειαστεί να ληφθούν αμεσότατα μέτρα για να απορροφηθεί το παραγωγικό κόστος. Ειδάλλως θα δούμε καταστάσεις χειρότερες από αυτές της περασμένης δεκαετίας, σύμφωνα με τον ίδιον.

ΚΑΙ ΔΕΝ έχουμε ούτε οικονομική, ούτε ψυχολογική, ούτε βέβαια και πολιτική αντοχή για τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments