Θάνατος Κάριν Ροντρίγκεζ: Η δικαίωση σκοντάφτει στη γραφειοκρατία

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Κάριν Ροντρίγκεζ, μια εβδομάδα μετά τη γέννηση της κόρης της κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλευτικού ιδρύματος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Θάνατος Κάριν Ροντρίγκεζ: Η δικαίωση σκοντάφτει στη γραφειοκρατία

Με ολύμπια υπομονή έχει οπλιστεί, αν και υπάρχουν στιγμές που «λυγίζει», ο πατρινός Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της 38χρονης συζύγου του σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, όπως δηλώνει στην «ΠτΚ» με φωνή που χάνεται «παλεύω για τη δικαίωση της ψυχής της γυναίκας μου».
Τον περασμένο Φεβρουάριο η Κάριν Ροντρίγκεζ, μια εβδομάδα μετά τη γέννηση της κόρης τους, όπως είχε αποκαλύψει η «ΠτΚ» με την υπόθεση να λαμβάνει πανελλήνιες διαστάσεις, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλευτικού ιδρύματος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Είμαι βέβαιος 100%, πως ο θάνατος της οφείλεται σε αμέλεια δεν είναι ότι δεν ήξερα τον άνθρωπο μου και τη ζωή έκανε. Δεν έκανε καταχρήσεις. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να γελά και μετά από λίγες ώρες να πεθαίνει. Δεν γίνονται αυτά», αναφέρει.

Έχει ήδη κινηθεί νομικά για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών, καταγγέλλοντας για αμέλεια και ιατρικό λάθος το προσωπικό δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αττικής. Το πρώτο που γέννησε η 38χρονη και το δεύτερο, όπου μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στο πόδι και απεβίωσε. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναμένει να πάρει στα χέρια του, μετά από σχετικό αίτημα που έχει υποβάλει, τους ιατρικούς φακέλους της.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Αρχικά όπως επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος οι απαντήσεις που έλαβε για την αργοπορία στην παράδοση των ιατρικών εγγράφων, αποδίδονταν στην αδυναμία συγκέντρωσής τους, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του covid-19. Tο τελευταίο διάστημα πλέον, καλείται να διαχειριστεί γραφειοκρατικής φύσεως κωλύματα και αυτό γιατί τα νοσοκομεία ζητούν επιπρόσθετα αποδεικτικά έγγραφα από την Πρεσβεία της Βενεζουέλας, λόγω της ιθαγένειας της συζύγου του.

Με αργούς ρυθμούς φαίνεται πως εξελίσσεται και η επεξεργασία της δικογραφίας, ενώ την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε η σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης και εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της κατά συνέπεια δηλώνει άγνοια για το τι αναφέρεται ως αιτία θανάτου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Τα «γιατί» είναι πολλά και βασανιστικά για τον νεαρό Πατρινό πατέρα, αναζητά απαντήσεις για το ποιος ή τι έφταιξε και η σύζυγος του δεν βρίσκεται στη ζωή. Γιατί δεν είναι όπως μας λέει «εδώ κοντά του, να μεγαλώσουμε μαζί τη μονάκριβη κόρη μας».

Ψάχνει απαντήσεις για το τι συνέβη και η χαρά του ερχομού του παιδιού τους, μετατράπηκε σε θρήνο από τη ξαφνική απώλεια της 38χρονης μητέρας. «Ακόμα πονάω, στεναχωριέμαι. Έχω κλειστεί στον εαυτό μου, δουλεύω όλη την ημέρα, γυρίζω στο σπίτι, στο παιδί μου. Η ψυχολογία μου δεν είναι καλά». Η ύπαρξη της 4 μηνών σήμερα κόρης του, είναι η δύναμη του λέει «Για εμένα δεν υπάρχει μέλλον, πρέπει και θέλω να κοιτάξω το παιδί μου. Αυτό που θέλω είναι να δικαιωθώ και να εξασφαλίσω μια καλή ζωή για την κόρη μου. Θα πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που μου στέρησαν την Κάριν. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος».

Επισκέπτεται καθημερινά το Κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης στην Πάτρα, όπου βρίσκεται το μνήμα της 38χρονης και έχει τακτική επικοινωνία με τους γονείς της που ζουν στο εξωτερικό, βιώνοντας τον προσωπικό τους Γολγοθά. «Θύματα» της τραγικής απώλειας είναι και τα πέντε παιδιά της άτυχης 38χρονης από τον πρώτο της γάμο. Τις προσεχείς ημέρες μαζί με τον πατέρα τους, αναμένεται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να εγκατασταθούν μόνιμα στη Βενεζουέλα.

Η αντίστροφη μέτρηση της τραγωδίας

Η αντίστροφη μέτρηση για την οικογένεια του νεαρού πατρινού, άρχισε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, όταν η γυναίκα μετέβη στο πρώτο νοσοκομείο να γεννήσει και λίγες ώρες μετά τον τοκετό άρχισε να πονά και να αιμορραγεί, λόγω αιμορροϊδοπάθειας που εκδήλωσε. Την Τρίτη, μητέρα και νεογνό έλαβαν εξιτήριο, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της λεχώνας.

Το ζευγάρι επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό, καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν. Εκεί ενημερώθηκαν πως η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε 38χρονη δεν ήταν η ενδεδειγμένη και είχαν προκληθεί αλλοιώσεις σε ευαίσθητη περιοχή. Έλαβε νέα φαρμακευτική αγωγή και σε σύντομο σχετικά διάστημα, ένιωσε καλύτερα. Το μεσημέρι όμως της 26ης Φεβρουαρίου η 38χρονη διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους στο πόδι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από συγγενικό της πρόσωπο στο δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου όπως κατήγγειλε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέμενε επί ώρες να εξεταστεί.

Επικοινώνησαν για τελευταία φορά τηλεφωνικά τα μεσάνυχτα και το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου ενώ εκείνος κατευθυνόταν στο νοσοκομείο σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γιατρούς ενημερώθηκε πως επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της. Όταν έφθασε εκεί πληροφορήθηκε, ότι η σύζυγος του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν στη ΜΕΘ και λίγο αργότερα, ότι κατέληξε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Παναγιώτη Κοραντζόπουλου. «Ο αγώνας για την αναζήτηση ευθυνών για τον άδικο θάνατο της Κάριν Ροντρίγκεζ είναι μακρύς και δύσκολος με επιπρόσθετους σκοπέλου, την άσκοπη γραφειοκρατία των υγειονομικών δομών και τους αργούς ρυθμούς των δικαστικών υπηρεσιών» δήλωσε στην «ΠτΚ» ο Δικηγόρος Πατρών, Γεώργιος Π. Στειακάκης.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ