Θέλουμε το 409, αλλά δεν ξέρουμε τον λόγο

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ κινείται με σκοπό την προσέλκυση επενδυτή για αξιοποίηση του «409», το οποίο χάσκει εδώ και χρόνια ερειπωμένο. Τοπικές κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις αντιδρούν και ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού, προκειμένου το κτίριο να μείνει υπό τον δημόσιο έλεγχο και για κοινωφελή σκοπό.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ υπάρχουν, αλλά το μέτωπο που ζητά την ακύρωση δεν έχει καταλήξει σε καμία συγκεκριμένη, όπως παραδέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η δημοτική αρχή, ευθυγραμμιζόμενη με τους κοινωνικούς φορείς που εναντιώνονται στην ιδιωτική χρήση. Λογικοφανές: Ο δήμαρχος είπε ότι δεν βρίσκει σωστό να προκαταλάβει τους εταίρους που έχουν εμπλοκή στα υγειονομικά ζητήματα και άποψη ως προς τη διάταξη των δομών της περιοχής.

ΑΛΛΑ ΜΕ τον τρόπο αυτό ο Δήμος κερδίζει κάποιον χρόνο, δεδομένου ότι η περίπτωση είναι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης επιεικώς αδούλευτη. Ας παραδεχθούμε ότι δεν μας μαράζωνε όσο δείχνουμε η πολύχρονη οικτρή κατάσταση του ακινήτου. Ούτε διαβουλεύσεις, ούτε ζυμώσεις, ούτε πρωτοβουλίες. Ξεσηκωνόμαστε όμως μόλις το κράτος πάει να ανακατέψει ιδιώτη. Πράγματι η περιοχή έχει ανάγκη άνετων εγκαταστάσεων για τις υγειονομικές υπηρεσίες. Κυρίως όμως έχει ανάγκη από έγκαιρη και ώριμη διαχείριση των καταστάσεων από τις τοπικές δυνάμεις.

ΕΦΟΣΟΝ αυτές είναι ειλικρινείς.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΩΡΕΑΝ

Η ΧΘΕΣΙΝΗ συνεδρίαση αναλώθηκε για μια φορά ακόμα κατά πανομοιότυπο τρόπο με το αίτημα συμβασιούχων να υποστηριχθεί η προσπάθειά τους να μείνουν στις δημοτικές υπηρεσίες.

ΑΚΟΥΣΑΝ φυσικά από όλες τις πλευρές ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Ποτέ δεν θα άκουγαν κάτι διαφορετικό. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η ρητορική συμπαράσταση είναι χρήσιμη, εάν δεν κατοχυρώνεται και η δυνατότητα του Δήμου να τους πληρώνει.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments