Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων από φοιτητικούς συλλόγους ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι φοιτητές έχουν στήσει σκηνές δίπλα στον Λευκό Πύργο προκειμένου να διανυκτερεύσουν.

Θεσσαλονίκη

Ολονύχτια διαμαρτυρία υπέρ του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιούν στον Λευκό Πύργο φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, σήμερα Δευτέρα (13.5.24).

Οι φοιτητές έχουν στήσει σκηνές δίπλα στον Λευκό Πύργο προκειμένου να διανυκτερεύσουν.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα, είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα Ύδρα στη Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!», υποστηρίζουν.

Θεσσαλονίκη

 

Θεσσαλονίκη

«Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντηση μας απέναντι στο έγκλημα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!», επισημαίνουν.

 

Οι φοιτητές απαιτούν:

«Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας
Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. “Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”.

Και καλούν όλους τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να στηρίξουν την πρωτοβουλία. «Δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στο έγκλημα!».

«Αυτό που γίνεται στη Γάζα είναι γενοκτονία»

«Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εκ μέρους του φοιτητικού κινήματος της Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, σε συμπαράσταση με τους φοιτητές όλου του κόσμου», δήλωσε ο Ασσόκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας.

«Σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης από κοινού με τα εργατικά σωματεία, πραγματοποιούμε ολονύχτια διαμαρτυρία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και αλληλεγγύης σε όλους τους φοιτητές σε όλο τον πλανήτη που αγωνίζονται για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Χριστίνα Σταμούλη.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα – Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;»

Βραυρώνα: Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια

Σχολεία: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα, αυστηρά μέτρα για τα κινητά,πότε προβλέπεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στα voucher διακοπών

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ