Θετικές εξελίξεις από την Fitch προεξοφλεί η αγορά ομολόγων

Θετικές εξελίξεις από την Fitch προεξοφλεί η αγορά ομολόγων

Mε το βλέμμα στραμμένο στην αποψινή ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Fitch για το αξιόχρεο και τις προοπτικές της χώρας, κινήθηκε σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων. Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι αποδόσεις των ομολόγων, γεγονός που αντανακλά τις προσδοκίες των επενδυτών για θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch έχει κατατάξει την χώρα μας στο ΒΒ+, «ένα σκαλοπάτι» πιο χαμηλά από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές, ακολουθώντας την Standard & Poor’s η οποία στις 21/4 είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές.

Σημειώνεται ότι σε ανάλυση της η Societe Generale προβλέπει ότι, παρόλο που η πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν οδήγησε σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η Fitch θα αναβαθμίσει τις προοπτικές της Ελλάδα σε θετικές από σταθερές και θα διατηρήσει την αξιολόγησης ΒΒ+.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 174 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,68% από 3,73% που έκλεισε χθες, έναντι 2,37% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,31% από 1,32%, χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0756 δολάρια από το επίπεδο των 1,0777 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Οι φυσικές καταστροφές απειλούν τους στόχους για πλεόνασμα και ανάπτυξη
Ακρίβεια: Σε κίνδυνο φτώχειας το 17,4% των Ελλήνων – Από που «κόβουν» για να ανταπεξέλθουν
Η Lidl Ελλάς στηρίζει πολύπλευρα τους πληγέντες στη Θεσσαλία με προϊόντα συνολικής αξίας 80.000€ και εκπτωτικές ενέργειες ύψους 1.200.000€
Καταβολή επιδομάτων 181 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι