Θριαμβευτική υποδοχή και 17 μετάλλια για την ελληνική αποστολή

ελληνική

Με 17 μετάλλια στις αποσκευές της εκ των οποίων 5 χρυσά, 8 αργυρά (τα δύο η Νόρα Δράκου από την Πάτρα) και 4 χάλκινα επέστρεψε στην Ελλάδα από το Βελιγράδι η ελληνική αποστολή που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης έχοντας εντυπωσιακή παρουσία.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκε πλήθος κόσμου για να υποδεχτεί τους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, ενώ εκεί ήταν και μέλη της κυβέρνησης με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, να υποδέχεται με μία ανθοδέσμη και μία αγκαλιά όλους τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες και τους συνοδούς τους.

Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, φίλοι και συγγενείς «ντυμένοι» με τη γαλανόλευκη βρέθηκαν εκεί, να υποδεχτούν τα καμάρια τους, τα καμάρια μας. Καθόλου τυχαίο πως η αποστολή από το Βελιγράδι καθυστέρησε μια ώρα περίπου: 17 μετάλλια, προκρίσεις, τελικοί, ρεκόρ, ε…δεν δηλώνονται στο πιτς φυτίλι…παίρνει ώρα!

Πανηγυρική η ατμόσφαιρα, τα χαμόγελα περίσσευαν αλλά τα λόγια μετρημένα. Τόσο…όσο καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άπαντες γνωρίζουν ότι η δουλειά συνεχίζεται ακόμα πιο σκληρή. Μόνοι τους άλλωστε οι πρωταγωνιστές, αυτοί και αυτές που έκαναν εκπληκτικά και πρωτόγνωρα πράγματα επί μια εβδομάδα στο Βελιγράδι δίνουν το σύνθημα της ταπεινότητας, της σεμνότητας, του «με σκυμμένο το κεφάλι συνεχίζουμε για τον μεγαλύτερο στόχο». Άλλωστε ο αθλητής που περνάει στην ιστορία, ξεχωρίζει και μέσα στη πισίνα αλλά και έξω από αυτή.

Τους υποδέχθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο Γενικός Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας και τα μέλη του Δ.Σ., Εύη Μωραϊτίδου και Τζώνυ Καλημέρης.

Θυμίζουμε τα μετάλλια της Ελλάδας στο Βελιγράδι: 1ος Παπαστάμος 400μ. μικτή, 1ος Μπίλας 50μ. πεταλούδα, 3η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. ελεύθερο (Μάρκος, Εγγλεζάκης, Στάμος, Βαζαίος), 2ος Σίσκος 200μ. ύπτιο, 3η Ντουντουνάκη 50μ. πεταλούδα, 2ος Μάρκος 800μ. ελεύθερο, 2η Δράκου 50μ. ύπτιο, 3η Ελλάδα 4Χ100μ. ελεύθερο (Χρήστου, Μπίλας, Γκολομέεβ, Βαζαίος), 2η Δαμασιώτη 100μ. πεταλούδα, 3ος Μακρυγιάννης 50μ. ύπτιο, 1ος Χρήστου 50μ. ύπτιο, 2η Δράκου 50μ. ελεύθερο, 2ος Μάρκος 400μ. ελεύθερο, 1ος Χρήστου 100μ. ύπτιο, 2ος Μακρυγιάννης 100μ. ύπτιο, 1ος Γκολομέεβ 50μ. ελεύθερο, 2ος Μπίλας 50μ. ελεύθερο.