Θρήνος στο παλάτι της Ταϊλάνδης: Πέθανε στα 47 της η πριγκίπισσα Μπατζρακιτιάμπα
Έφυγε από τη ζωή η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης, Μπατζρακιτιάμπα, μετά από 4 χρόνια σε κώμα. Η ανακοίνωση του παλατιού και το 100ήμερο πένθος.
Tην τελευταία της πνοή σε ηλικία 47 ετών άφησε η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης, Μπατζρακιτιάμπα, έπειτα από πολυετή μάχη για τη ζωή της. Η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Μάχα Βατζιραλονγκόρν νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Βασιλικού Οικογενειακού Δικαστηρίου, η πριγκίπισσα απεβίωσε ειρηνικά το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Chulalongkorn της Μπανγκόκ, όπου και βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη. Το παλάτι γνωστοποίησε παράλληλα πως η τελετή της αποτέφρωσης θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του επίσημου εθνικού πένθους, το οποίο θα διαρκέσει 100 ημέρες.
Η σοβαρή περιπέτεια της υγείας της είχε ξεκινήσει στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022. Η τότε 44χρονη πριγκίπισσα είχε καταρρεύσει αιφνιδίως στην επαρχία Νακόν Ρατσασίμα, κατά τη διάρκεια προπόνησης των σκύλων της για επερχόμενο διαγωνισμό.
Οι θεράποντες ιατροί είχαν διαγνώσει βαρύ καρδιακό επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε αλυσιδωτές, μη αναστρέψιμες επιπλοκές σε πολλαπλά ζωτικά όργανα. Παρά τις εξειδικευμένες προσπάθειες των ιατρικών κλιμακίων, η κατάστασή της παρέμεινε σταθερά κρίσιμη και δεν παρουσίασε καμία ουσιαστική βελτίωση όλο αυτό το διάστημα.
Η πριγκίπισσα Μπατζρακιτιάμπα αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα και δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης, με ενεργή παρουσία στα κοινά μέχρι τη στιγμή που ασθένησε. Η μακρά απουσία της από τα δημόσια καθήκοντα είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, την ώρα που οι επίσημες ενημερώσεις για την πορεία της υγείας της εκδίδονταν με μεγάλη φειδώ τα τελευταία χρόνια.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αν περπατάτε τόσα βήματα την ημέρα, μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Tα dopamine sites κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα πάντα κοστίζουν 0 ευρώ
Λαοθάλασσα ελπίδας και αισιοδοξίας στο Δροσάτο ΒΙΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί δεν φτάνουν οι ψεκασμοί – Η λίστα με τα 12 άμεσα μέτρα
Σκύλοι με αισθητήρες και AI εντοπίζουν καρκίνο με ακρίβεια πάνω από 90%
Το γλέντησε για τα καλά η Ενωση Τέμενης ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Πώς να ξεχωρίσετε ένα AI βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα: Τα λάθη που κάνουν τα deepfakes και δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά
Η LG φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ και η NVIDIA του δίνει μυαλό
